Anonim
Image Чарлз Ташима Архитектура създава кабинет от куриози в училищната научна лаборатория

Дървена стълба води до набор от бели шкафове, пълни с животински кости, растения и запазена тарантула в тази научна лаборатория, проектирана от Charles Tashima Architecture за основно училище в Лондон.

Image

Базираното в Лондон студио ремонтира недостатъчно използвана гардеробна, за да създаде поредица от работни пространства за основно училище Yerbury, което заема училищна къща от 19 век в северната част на столицата.

Стаята с име Q, която означава разпит, е предназначена да насърчи студентите да експериментират и обсъждат науката, както и да препратят историята на викторианската сграда.

Екипът първо отне интериора, оставяйки два чугунени радиатора и премахна разделителна стена, за да отвори пространството. След това те монтираха кабинет на любопитството, подплатен от защитно стъкло, подсилено с бяла тел, високо на една черна стена.

Той показва променящ се дисплей от любопитни предмети като животински кости и растения, а достъпът до него е от дървена стълба, която се пристяга върху и се плъзга по метална релса пред рафтовете.

"Намерението на стаята беше да използва пространството като място за разпит", каза архитектът. „Представихме кабинета, който се отнася исторически към широкото използване на шкафове от любопитство.“

„Употребата му е предназначена по същия начин, както биха се използвали такива шкафове - показване на любопитни неща за обсъждане и изучаване“, продължи той.

За да се възползвате максимално от високите тавани на стаята, беше добавено и ниво на мецанин. Той предлага гледка до лабораторията отдолу, където бели плотове обвиват стените, а под голям прозорец се намира мивка.

Снимката е на Чарлз Ташима

Спирално стълбище от чугун, пренасочено от историческа сграда в лондонското Портланд Плейс, води до мецанина.