Anonim

Бетонна къща от Marte.Marte Architects разполага с басейн с изглед към долината на Рейн

От едната страна на тази бетонна къща в западна Австрия от Marte.Marte Architects се открива строен плувен басейн, който предлага гледка на къпещите се към долината на Рейн.

Image

Базираната в Feldkirch практика Marte.Marte Architects проектира бетонната къща и басейн за наклонена площадка с изглед към долината, която се намира между австрийската държава Форарлберг и швейцарския кантон Сейнт Гален.

Image

Архитектите кръстиха резиденционната къща на дворовете след четирите двора, които тя издяла от бетонния обем. Те помагат да се вкара светлина в двуетажната собственост, която е частично вградена в склона.

Image

Басейнът и палубата заемат най-големия от тези вътрешни дворове - изрез, разположен на горното ниво на имота. Ивица от бетон се простира от отворената страна на двора, рамкирайки гледката към долината.

Друг вътрешен двор, разположен зад големи метални врати, съдържа полет от бетонни стъпала, които водят надолу към входната врата. Две по-малки процепи в плана са запълнени с чакъл и засаждане, завършвайки четирите двора на къщата.

"Четири двора внасят допълнителна светлина дълбоко в къщата и дават името на проекта", обясниха архитектите. "Най-големият разполага с басейн и, така да се каже, слънчевата палуба."

Основните жилищни площи са подредени в U-образна форма, обгръщащи се около палубата на басейна с големи пространства за остъкляване. Покривът леко надвисва от едната страна, за да създаде покрита външна зона.

Два прозореца се присъединяват към отвора от тази страна, обърната към планината, а допълнителна двойка прозорци прорязват северната фасада. Стените, които изграждат източната и южната фасада на къщата, нямат никакви прозорци.

Прозорците са или заобиколени от дебели бетонни рамки от външната страна на сградата, или са поставени дълбоко във фасадата и имат дървени рамки.

"Поради две затворени фасади той има херметичен вид от улицата", казаха архитектите. "Двете други страни се отварят към пейзажа."

"Два прозореца без рамка и две пробиви прекъсват фасадата, за да привлекат гледката към долината до Швейцарските планини."

Бетонната конструкция остава изложена вътре в резиденцията. Освен това образува голяма комина на гърдите за огъня в центъра на горния етаж, която разделя кухнята от салона.

Image

Дървената ламперия очертава част от стените и подовете, както и шкафовете и централния остров в кухнята.

Основната спалня, също на това ниво, има вана с овална форма, затворена в стъклена кутия.