Anonim
Image

Анри Бреденкамп превръща изоставената университетска сграда в семеен дом

Архитект Анри Бреденкамп е ремонтирал лондонска къща, използвана някога като преподавателско пространство от университета Голдсмитс, за да създаде изпълнен със светлина дом за семейството си.

Image

Bredenkamp от базираното в Лондон Studio 30 Architects реновира и разшири мазето при преобразуването на викторианската собственост от 19 век в дом за себе си, жена си и малкия им син.

Той го нарече „Учебният дом“, тъй като преди това резиденцията беше използвана като урок за Златотърсачи, преди да се изостави и да изпадне в лошо състояние.

Image

Целта беше да се отворят интериорите, които бяха силно отделени, и да се използва по-добре нейното тъмно и влажно мазе.

Bredenkamp изкопа, за да увеличи височината на тавана и добави удължаване отзад. Сега е домакин на кухня с отворен план, хол и трапезария, прилежаща към градината.

Image

Обем, подобен на кутия, се издига от едната страна на разширението и включва големи участъци от остъкляване. Оформя пространство, наподобяващо галерия, в къщата, с висока тъмносива стена за окачване на произведения на изкуството.

„Ниските височини на тавана на викторианските мазета рядко са подходящи за съвременен начин на живот и често остават недостатъчно използвани като по-тъмни и понякога влажни пространства“, казва Бреденкамп.

„Обхватът за развитие на четири етажа покани възможността да се въведе пространство с двойна височина, добавяйки драматизъм и създаване на пространство, наподобяващо галерия“, продължи той.

Има и комплект сгъваеми врати, които се отварят от салона в градината, докато част от новия покрив над масата за хранене е остъклен, за да подобри допълнително естественото осветление.

Image

Кухнята е разположена в оригиналната структура и разполага с централен остров, изработен от бели тухли и покрит с плот от чугунен бетон.

Офисът на Bredenkamp се намира зад кухнята, чрез комплект двойни врати.

Тясна стълба води към втора жилищна зона и антрето на горния приземен етаж. Съществуващото стълбище свързва това ниво с спалните на първия етаж, които разполагат с реставрирани камини.

Студио, принадлежащо на съпругата на Bredenkamp, ​​е разположено на втория етаж, където голям правоъгълен отвор заменя бивш прозорец на капандури, за да предлага гледка към градината. Леките шперплатови панели подравняват стените, докато вградените в рафтовете за книги се прореждат в пролуки.

Това ниво също е домакин на семейната баня, която е покрита с малки сиви плочки, и друга спалня.

Функциите на периода, включително прозорците на крилото, както и високите му первази, корнизи и щори бяха възстановени навсякъде.

В края на градината има къща за игри, проектирана от Bredenkamp за сина му като миниатюрна версия на основната къща. Той разполага с дървена рамка, която поддържа конзолна кутия от поликарбонат.

Image