Anonim
Image

Naturehumaine добавя скулптурно черно и жълто стълбище към историческия дом в Монреал

Канадското студио Naturehumaine е превърнало тухлена сграда от 30-те години на миналия век в съвременен дом, включващ скулптурна стълба, която внася "жизнен тон на проекта".

Къщата Канари се намира в градски квартал в Монреал. Фирмата е възложена от клиентите, млада атлетична двойка, да преобразува четириетажна сграда в еднофамилна резиденция и апартамент под наем.

Правоъгълна по план, оригиналната сграда от червена тухла датира от 30-те години. Дизайнерският екип възстанови фасадата, обърната към улицата и добави обем с ъглов корниз, който съдържа гараж.

„Този ​​обем разгражда перпендикулярния обем на ъгловата сграда и позволява на градините да се сгушат в междуредията й“, казва Naturehumaine, основан от Stéphane Rasselet и Marc-André Plasse.

На гаража беше поставена тераса. Екипът използва черни летви за очертаване на повдигнатата площ и градината на задния двор.

Вътре приземният етаж обхваща апартамента и първия етаж на основното жилище. Линейната единица за наем включва спалня, баня, хол, трапезария и кухня.

Image

За основната резиденция екипът постави офис и спортна стая на партера. Вторият етаж съдържа три спални - включително просторен основен апартамент - и зона с отворен план за живеене, готвене и хранене.

Image

Големите прозорци с изглед към задната градина и внасят достатъчно дневна светлина в жилищните зони.

Екипът използва ленти от черно, за да артикулира циркулацията в цялата къща. Фокусна точка на интериора е черно-жълто стълбище с геометрични изрези.

"Оформлението на този скулптурен обект, играещо с диагонални линии, е централният динамичен елемент на къщата", каза екипът. "Стълбището носи топъл и жив тон в проекта."