Anonim
Image

Студио RÄS актуализира апартамент в Барселона с монохромна боя и текстурирани плочки

Тъмно сиви плочки, черно-бяло боядисване и листни саксийни растения завършват този минималистичен апартамент в Барселона, проектиран от испански архитекти студио RÄS.

Image

Студио RÄS премахна серия от стени, които разделяха дългия и тънък апартамент на La Olga и блокира естествената светлина. Те създадоха чифт леки и ефирни спални с големи прозорци и дневна, кухня и трапезария с отворен план.

Image

Екипът, който наскоро реновира друг апартамент в Барселона в същия стил, остави съществуващите тухлени зидарии и сводести тавани, изложени и ги боядиса в бяло.

Тъмните акценти помагат за разделяне на пространството в конкретни зони. Сивите гофрирани плочки покриват част от стената до кухнята, а коридорът и банята отзад са боядисани изцяло в черен цвят и имат черни подови плочки. Пъстрата сива плочка покрива пода през останалите пространства.

"Покрихме парче стена с плочките, останали от подовата настилка, но те бяха залепени на стената, показвайки гърба им, създавайки мощна вертикална сива текстура върху бяла стена", каза архитект Клаудия Раурел пред Dezeen.

Image

„Открихме La Olga с твърде много дялове по отношение на нейните размери и наличието на естествена светлина и вентилация“, продължи тя.

"Работихме върху контрасти, за да разделим силата на звука в равнини, жест, който кара пространството да има някаква сложност."

Кухнята е снабдена с черни шкафове, които контрастират на бял централен остров, а една черна греда на тавана над нея маркира позицията на една от отстранените стени.