Anonim
Neri & Hu проектира драматичен светлинен атриум за ресторант в Шанхай

Китайското студио Neri & Hu е проектирало дълга обща маса и окачено осветление, което създава сенник в атриума на ресторант Chi-Q в Шанхай.

Image

Интериорът се върти около това, което студиото нарича „драматичното, но често пренебрегвано предсърдие“ в центъра на ресторанта, който сервира корейска храна.

В средата на пространството седи метална маса и дървени столове за хранене, а големи стъклени крушки са окачени на интервали над главата.

Image

Дървените греди също водят окото нагоре към таван с метална ламперия, докато осветлението с ленти, поставено по стените, подчертава височината на атриума.

"Със своята уникална композиция от светлина, сенки и светлоотразителни модели, които предизвикват навес на гора, топлото тониран метален таван е определящата характеристика, която се изпълнява през цялото пространство за хранене", коментират от студиото, което създава подобно кавернозно пространство вътре театър в Шанхай

Стените са облицовани с дървени въглища с дървени въглища, а трапезите са посрещнати от висулка във формата на бримка на входа - която включва дървена порта, предназначена за справяне с традиционните корейски къщи.

Image

Потъналите места на други места в ресторанта са разделени от плъзгащи се перфорирани прегради, а зоните за бар и трапезария са с бетон и дървени подове.

"С дълбоко разбиране на съществеността, поразителната атмосфера вътре в основното пространство за хранене припомня богатството на корейската кухня - както пространството, така и храната, представляваща баланс между деликатното, суровото и жизненото", добави студиото.

Image