Anonim
Image

Ъглов тухлен театър от Reset Architecture седи на поляна на гората

Този театър в холандски ваканционен лагер разполага с двойка фронтони с различен размер и шарени тухлени облицовки, които хармонизират с тоновете на гористия му сайт.

Image

Сградата представлява част от къмпинга на Zonnewende в Южна Холандия, който осигурява настаняване и дейности на открито за деца от близките градове, включително училищни лагери и религиозни групи, както и музикални и спортни клубове.

Image

Reset Architecture, която е базирана в град Den Bosch, разработи своя дизайн в отговор на обстановката на сградата върху гъсто залесен парцел в природен резерват.

„Здравата тухлена сграда е проектирана така, че да се съчетае с нейното обкръжение, но и да се откроява“, коментират от студиото, което е повлияно и от неформалната архитектура, съществуваща другаде в къмпинга.

Image

Театралният павилион заменя по-малка съществуваща сграда в една от няколко поляни, разположени около площадките на ваканционния парк.

Многофункционалният му зал с 200 места може да се използва за провеждане на представления или партита, а многоетажното сядане е интегрирано в една от външните стени с изглед към баскетболно игрище.

Неправилната форма на сградата е създадена чрез премахване на ъглите от правоъгълен план, за да се създаде ъглова форма, която се прорязва сред съществуващите дървета.

Тази необичайна форма препраща към еклектичната природа на съществуващата архитектура на парка и води до сгънат покрив с двоен затвор.

„Сградите на основата на Zonnewende имат известна несъответствие в тяхната архитектура“, казват архитектите. "Наличието на различни видове форми на покрива осигурява неофициално качество. В този контекст сграда със специален тип покрив може да изглежда логично продължение."

Image

Четири различни тухлени цвята облицоват фасадите, придавайки на сградата мултитонално качество, което предизвиква филтрираната светлина през дърветата. Наклон към основата създава впечатление, че стените се сливат с пясъчния горски под.

Единият край на сградата се отдели, за да се настанят трибуните на баскетболното игрище с тухлени зидове с по-тъмни тонове, които да му помогнат да се съчетае с асфалтовата повърхност на корта.

Image

Ъглова вдлъбнатина, съдържаща входа на сградата, е разположена в пресечната точка на двете равнини, които образуват източната фасада. Многофункционалната зала е разположена от едната страна на антрето, с всички допълнителни помещения, включително бар и кухня от другата.

"Влизайки в антрето, вие изпитвате непрекъснатостта на гората в интериора", казаха архитектите. „Стените и таваните от брезова дървесина му придават подходяща атмосфера, която се комбинира със съвпадащите плочки, в които виждате различни сиви и кафяви нюанси от пясъчната почва на гората.“

Image

Сглобяемата конструкция на дървената конструкция на конструкцията се оставя да бъде изложена, за да се подчертае формата на заградения покрив в основната зала. Брезов шперплат, използван за тавана и вътрешната стена, създава постоянна връзка с дървените греди.