Anonim
Image

Сгъната с пара дървесина обвива къща в корнишките гори

Дизайнерите на мебели Том и Даниел Рафийлд са използвали дървесина, огъната на пара, за да покрият това разширение до стара хижа на геймър в корнишската гора, която се включи в британското телевизионно шоу Grand Designs по-рано този месец.

Image

Къщата е разположена на шест декара гора в имението Треварно в Корнуол, Югозападна Англия, където Том Рафийлд и съпругата му Даниел също управляват мебелната си компания.

Те са се специализирали в огънати на пара мебели - традиционен начин за оформяне на дървен материал, използвайки топлина и влага - и искаха да приложат същата техника в дома си.

Image

"Искахме да построим къща със същото внимание и внимание към детайлите, които влагаме в нашите мебели и осветление", каза Том Рафийлд. "Проектирането на предмети, които другите хора да поставят в дома си е невероятна привилегия."

"Никога не бихме проектирали нещо, което не бихме имали в собствения си дом, но никога преди не сме имали шанс да проектираме собственото си пространство."

Image

Двуетажната сграда е прикрепена към изброената хижа II степен и нейните стопански постройки чрез остъклен проход.

Дървената рамка на сградата е проектирана от архитектурния технолог Крис Стрийк, но огънатите с пара покрития са дело на Raffields.

Image

Той е изцяло покрит в дължини на извит бук, лиственица, сладък кестен и дъб, събрани от околните гори.

Тези гори също се използват за създаване на мебели и осветление, които изпълват къщата - включително висящ стол от пашкули и скулптурни леки фитинги - докато външната дължина на дървения материал е огъната и усукана от фасадата, за да създаде пейка.

Image

„Наистина искахме да опитаме да използваме колкото се може повече дървесина от тези гори, “ каза Том Рафийлд.

„Всичко, което слезе при бури, се запазва и ще се използва отвън“, добави Даниел Рафийлд.

Image

Разширението се сгушва в страната на хълм зад съществуващ каменен тоалетен блок. Около 3000 тона пръст бяха премахнати, за да създадат нишата, в която седи, а останалото склонове е подсилено от пълни със земя гуми и габиони.

Извитите покрити с дърво стени определят помещенията вътре - хол, кабинет и кухня-трапезария с отворен план на нивото на земята и две спални отгоре.

Image