Anonim
Image Студио RÄS добавя чифт бели кутии към апартамента La Carmina в Барселона

Две кутии, покрити с бели плочки, създават нови бани в този апартамент в Барселона, който е преработен от испанските архитекти RÄS, за да разкрие първоначалните му характеристики.

Image

Студио RÄS отне интериора на дългия и тънък апартамент La Carmina, разкривайки две оригинални тухлени стени и греди на тавана.

Едната от стените прокарва цялата дължина на апартамента и се отличава с очертанията на бивша врата.

Image

Екипът вмъкна двойка свободно стоящи кубчета, за да приюти помещенията в банята, както и да създаде разделения между различни зони.

За да ги маркирате като отделни от оригиналните функции, кутиите са облицовани отвън в лъскави бели плочки, а интериорът е облицован със зелени плочки в различни нюанси.

„Проектът представлява две свободно стоящи кутии, които организират пространството и съдържат мокрите зони“, казаха архитектите. "Скелетът на апартамента е съблечен и изложен, за да се превърне в мощна обстановка, която да обгръща новите парчета."

Кутията, в която се намира семейната баня, се намира в основната дневна зона. Салонът и трапезарията с отворен план са от едната страна, докато кухнята е в по-малко пространство от другата страна.

За да се възползват максимално от ограниченото пространство тук, архитектите изрязват вдлъбнатина в екстериора на куба и прореждат във фурната и хладилника. Допълнително съхранение и мивката се поставя в дървен плот на противоположната стена.

Image