Anonim
Image

Дезай Чиа добавя заострено разширение към вила с кедър в Хамптоните

Американското студио Desai Chia Architecture направи основен ремонт на селски дом в Лонг Айлънд, Ню Йорк, и създаде разширение, което е предназначено да бъде "експресивен контрапункт" към основното жилище.

Watermill House се намира във Watermill, махала в Хемптънс и е разположен върху дървовиден имот, който гледа към съседна ферма.

Image

Проектът включваше обновяването на традиционна вила, облицована с многоскатен покрив, заедно със създаването на едноетажна добавка, която обхваща 1600 квадратни фута (149 квадратни метра).

Домът беше преориентиран така, че обхваща градина и басейн и предлага широк изглед към пейзажа. Целта беше "засилване на връзките между дейности на открито и околния пейзаж".

Image

Екипът усъвършенства архитектурния език на съществуващата вила, добавяйки ново осветление, подобрявайки пространствения поток и оцветявайки външните кафяви кедрови херпес зостер тъмносив оттенък.

Разширението - предназначено да служи като „изразителен контрапункт“ към вилата - се отличава със скулптурна форма и сгънат покрив. Той също е обшит в тъмносиви херпес зостер.

Image

„Нашата концепция за добавката включваше смела интерпретация на простородни форми и материали“, казва Desai Chia Architecture, нюйоркско студио, създадено през 1996 г. „Формата му се определя от мощен, вълнообразен сводест таван от структурно рамкиране, който празнува живите райони ".

Всекидневната зона, трапезарията и кухнята бяха преместени в новото попълнение, което сега служи като основен вход към резиденцията - „привличане на гости директно в най-социално жизнената част на дома“.

Image

Всекидневната разполага с прозорци от пода до тавана и плъзгащи се стъклени врати, които се отварят към тераса. Част от конзолните покриви над теракота на терасата.

Допълнението е оборудвано с модерен декор и дюшеме. Таванът се състои от шперплат панели и открити структурни греди.

Image

В съществуващото жилище първият етаж беше надстроен и превърнат в семейна стая, домашен офис и апартамент за гости. Екипът на горния етаж разшири спалните и обнови обща баня и кът за сядане.

Студиото също замени прозорци, за да подобри топлинните показатели и замени котел с антикварно масло с енергоефективна система с пропан.

Image

Проектът беше завършен за малко повече от шест месеца.

"Подходът за обновяване / добавяне намалява сроковете за изграждане на клиентите и намалява разходите", заяви фирмата, отбелязвайки, че тя също е по-устойчива от изграждането на изцяло нов дом от нулата.

Image