Anonim
Image

Ербар Матес добавя бледо тухлено разширение към къщата на Едуардиан в северен Лондон

Архитектурното студио Ербар Матес е добавило варовито разширение за тухли и стъкло към къща в лондонския крауд ​​енд, създавайки светла и просторна дневна зона за четиричленно семейство.

Лондонското студио разшири задната част на къщата на средната тераса от началото на 20-ти век, за да увеличи жилищната площ на приземния етаж. Стаята в градината включва кухня, трапезария и игрална зала за двете малки деца на семейството.

Image

„Предишното оформление на приземния етаж беше пристрастно към предната част на къщата“, казаха архитектите. „Кратката информация беше да се преконфигурира и разшири приземният етаж, за да се подобри връзката с градината.“

„Новата градинска стая обръща бившия облик на улицата“, добавиха те. "Възползвайки се от следобедната светлина, това пространство формира новото сърце на къщата."

Image

Архитектите премахнаха съществуващите задни и странични стени, за да вмъкнат обемната варовикова тухла, която обхваща цялата ширина на триетажната къща.

Те също замениха стар прозорец със сгъваеми дъбови рамки, оформени с остък в градината. Дълбока седалка на прозореца с вградено място за съхранение на играчки съответства на дълбочината на прозореца за гнездо на пода отгоре.

Image

Кухнята е разположена към задната част на пространството и разполага с работни плотове, изработени от единични бетонни плочи, както и шкафове от дъбов фурнир.

Към стената на салона е добавен и рафт от дъбов фурнир, който съответства на кухненските шкафове и дъските от бял смазан дъб.

Голяма светлинна светлина, която запълва пространството между старата партийна стена и оригиналната флангова стена, спомага за естественото осветяване на пространството.

Жителите имат достъп до градината чрез голяма стъклена врата с рамка от дъб. Тук вътрешен двор и стъпала, покрити с тухлена украса с костилка, водят до издигната морава.

Image