Anonim
Image Пъзел, скрит в дървени стени във френския апартамент

Скритите шкафове за съхранение създават решение за спестяване на пространство вътре в този апартамент в Sceaux, който наскоро беше пребоядисан от френското студио h2o architectes.

Архитектите реновираха апартамента в жилищен блок от 60-те години на миналия век в Sceaux, район в южните предградия на Париж.

Image

Непроменена от първоначалната си конструкция, тя се отличаваше със затворени стаи и големи прозорци, които гледаха към околния зелен пейзаж.

Базираното в Париж студио беше възложено да преобразува пространството, за да включва просторна всекидневна и спалня, кухня с полуотворен план и временно настаняване на легло за гостите.

„Представихме си обема на апартамента като безплатен план, отворен до максимум, за да се възползваме максимално от пространството в целия апартамент, който получава естествена светлина от двете страни“, казаха архитектите.

За да изглежда пространството възможно най-минимално, са създадени три обеми за съхранение на дърво като място за прикриване на претрупвания.

Image

Всеки от дървените обеми се отличава с наклонени ъглови ръбове, което създава впечатление, че са били прорезани вътре в сградата.

„Тази работа по склонове също ни позволи да запазим цялостното възприятие за празния обем и да оценим новоосвободеното пространство“, казаха архитектите.