Anonim
Image Интерактивни изложби, предназначени за музея на IKEA в Швеция

Form Us With Love допринесе за новия музей на IKEA в Älmhult, включващ гигантски мраморен бяг и ретроспектива с дъга с ретроспекция на най-известните продукти на компанията.

Image

Музеят се намира на мястото на първия магазин на IKEA, който отвори врати през 1958 г. и затвори през 2012 г., когато в Älmhult отвори втори магазин IKEA.

IKEA работи с Wilkinson Eyre Architects, Uulas Arkitekter и Ralph Appelbaum Associates, за да превърне магазина в музей. Тя включва постоянна изложба от над 20 000 броя от архива на компанията.

Компанията също така внесе на борда базираната в Стокхолм Form Us With Love, за да добави някои финални щрихи, като преди това работих с тях върху редица продукти.

Кратката информация към студиото се фокусира върху три области: встъпителната зала, дисплеят на демократичния дизайн и интерактивната топка.

Изпълнителният директор на Form Us With Love Йонас Петтерсон определи участието на студиото като "обвързване на нещата заедно", което той казва, че те са направили най-вече чрез материали и завършвания.

„Сравняването на това с други кураторски работи, които сме свършили, беше много специално, тъй като съдържанието беше толкова задълбочено и масово“, каза той.

Като начало екипът работеше върху уводната зала, където мебелите на IKEA с плосък пакет са монтирани на две стени в дъга от цветове.

"Ние почувствахме, че първата стая на музея трябва да проектира това, за което се занимава IKEA, без да се чувства омразно", заяви креативният директор на Form Us With Love Джон Льофгрен.

Image

„Тя трябва да бъде мощна и вдъхновяваща, комбинация от добре познати основни обекти и елементи на изненада.“

Три етажа над встъпителната зала, дисплеят на „Демократичен дизайн“, разположен в галерията „Нашата история“, изследва пътешествието от първия кратък до крайния продукт.

За да демонстрира това, Form Us With Love създаде инсталация, в която посетителите могат да се докоснат и усетят различните материали, от които са произведени продуктите на IKEA.

На последния етаж на музея е интерактивната скулптура на студиото, голяма тръба, която вертикално се спуска през атриума, чак до приземния етаж.

Интерактивната зала за балове - вдъхновена от детската игра на мраморни писти - е предназначена да ангажира по-младите посетители по същия начин, както детските стаи за игра в магазините на IKEA.

Wilkinson Eyre Architects и Ulalas Arkitekter възстановиха екстериора на сградата в първоначалния си вид, използвайки рисунки на архитект Клайс Кнутсън. Той разполага с линия от V-образни стълбове по цялата си фасада.