Anonim
Image Клайв Уилкинсън проектира работното място на Остин без кабинети или ъглови офиси

Американското студио Clive Wilkinson Architects завърши нов тексаски офис за технологична компания GLG, който разполага с план за отворен офис и разнообразие от общи работни места.

Проектът е проектиран за Gerson Lehrman Group или GLG. Основана през 1998 г., технологичната компания предлага онлайн платформа за обучение и мрежова услуга за професионалисти.

Компанията преди е заемала два по-ниски етажа в кула в центъра на Остин.

Той възложи на базираната в Лос Анджелис Клайв Уилкинсън Архитекти - която преди това проектира глобалната централа на GLG в Ню Йорк - да проектира нов, по-голям офис за 15-ти и 16-ти етаж на същата сграда.

Общо 42 000 квадратни фута (3900 квадратни метра), новият офис е почти двойно по-голям от размера на старото пространство. Той побира 450 служители, разпределени на два съседни етажа.

Бетонните настилки и откритите конструктивни елементи придават на пространството индустриален характер. Фирмата използва дърво, за да създаде платформа във фоайето, добавяйки топлина към пространството. Дървесината също се използва за маси и кафе-бар.

Офисът разполага с местни материали и LED осветление. Килимите и акустичните таванни плочки са изработени от рециклирани материали.

Попчета от червено-оранжево бяха вградени в цялото пространство, от тапицерията за сядане до полупрозрачните стени на заседателните зали.

Дизайнерският екип създаде четири различни области. Всяка от тях разполага с различни бизнес групи и е снабдена с инструментите, необходими за ежедневните задачи.

За да предотврати образуването на „силози“ на работното място, екипът създаде голям атриум и стълбище, които свързват двата етажа. Парапетите, изработени от бяла метална мрежа, запазват гледките между двата етажа.

Фирмата включи система, която разработи, наречена Activity Based Working (ABW), която премахва личните кабинети и ъглови офиси. Вместо това служителите могат да избират да работят в различни пространства, от частни зали за срещи до кафе бар.

„Методът на работа на ABW дава възможност на потребителите, като поддържа разнообразни стилове на работа“, заявиха от фирмата. „Чрез отстъпването на ъглови офиси и кабинети работната среда набира ефективност и дава възможност за допълнителни общи пространства като бар бариста и площад.“

Image

Концепцията ABW има за цел да улесни сътрудничеството и творчеството, както и да осигури комфорт на служителите. Фирмата също включи системата в офиса на GLG в Ню Йорк.

„Служителите може би се отказват от личните си бюра, но те получават целия офис“, обясни Клайв Уилкинсън. "До 2030 г. почти всички ще работят по този начин, така че защо да не отидете там сега?"

Image