Anonim
Image

Стъклената кабина е издигната сред върховете на върховете на Стокхолмския архипелаг

Шведското студио Arrhov Frick Arkitektkontor е използвало стройни кокили, за да издигне тази дървена кабина в върховете на дървото на остров в Стокхолмския архипелаг.

Къщата в затворен тип е дом на петгодишно семейство и носи името Viggsö, след като островът е разположен край източния бряг на Швеция.

Архитектите Йохан Архов и Хенрик Фрик искаха да създадат „непретенциозно пространство в пейзажа“ - грапава, скалиста среда, осеяна с вятър от борови дървета и петна от гъст подраст.

Те издигнаха къщата с дървена рамка върху дървени крака, маскирайки я от определени ъгли сред зеленината и придавайки на жителите гледки над водата.

„Кратката информация беше много проста, безплатна и всичко свързана с програмата“, каза Архов пред Dezeen. "Тесният бюджет със сигурност беше част и от краткото - това стана важна част от дизайна на къщата."

„Пейзаж от каменни скали, ветрове свити борови дървета, вереск и горски под от лишеи и диви плодове - този оскъден, но богат сайт, съчетан с минимален бюджет, установява принципите за тази частна резиденция в началото си.“

Дървената рамка на конструкцията е изпълнена с изобилие от остъкляване, а от единия край на дневната се простира щедра защитена тераса.

Основното тяло на къщата е заслонено от скален бял гофриран метален покрив, докато къс участък от полупрозрачна гофрирана пластмаса се простира над палубата.

Материалите са избрани въз основа на способността им да издържат транспорта до острова и да постигат големи разстояния, казаха архитектите.

Къщата е разделена на три основни части. Жилищно пространство с отворена конструкция с печка на дърва се поставя заедно със спалня на нивото на земята.

Това пространство от 40 квадратни метра е придружено от терасата от 20 квадратни метра, която осигурява разширение към жилищното пространство през топлите месеци. Третата секция е таванско помещение с площ 20 квадратни метра, което е домакин на допълнителни места за спане.

„И планът, и секцията са подредени в три равни части“, обясниха архитектите. "Първо, входният обем в задната част на къщата, съдържащ банята, спалнята и кухнята; горе, таванско помещение за деца и гости."

"Второ, просторен хол с двойна височина, осигуряващ безпрепятствен изглед в три посоки", добавиха те. "И накрая, откритата тераса с лице към водата, покрита с полупрозрачен покрив, завършва къщата."

Image