Anonim

Изграждане на визуални изкуства от Стивън Хол се открива в университета в Айова

Американската фирма Стивън Хол Архитектс завърши художествено училище в Айова, което се състои от неправилно подредени бетонни обеми, обвити с цинк и неръждаема стомана.

Зданието за визуални изкуства се намира в университетския университет в град Айова. Той заменя сграда от 1936 г., която е силно повредена от наводнения през юни 2008 г.

Image

Той се намира в съседство с проектираната от Хол Art Building West, която отвори врати през 2006 г. Заедно те образуват Art Quad, който поддържа практиката на „теоретизиране, преподаване и правене на изкуство“, според Стивън Хол Архитекти.

Обхващайки 126 000 квадратни фута (1170 квадратни метра), новото четириетажно училище за художествено изкуство предлага студия за множество дисциплини, вариращи от керамика и печат до 3D дизайн. Той също така съдържа галерии и офиси.

Image

Докато Art Building West е съставен от хоризонтални равнини, новата сграда е "вертикално пореста и обемно композирана".

Части от неговия квадратен план са издълбани, за да образуват криволинейни празнини. Подобна на тетрис сграда се явява като колекция от неправилно подредени обеми.

„Седемте вертикални изреза се характеризират с език на изместени слоеве, където една подова плоча се плъзга покрай друга“, казаха от студиото.

Image

Бетонната сграда е облицована в екран от неръждаема стомана и изветрящи синьо-зелени панели, изработени от цинк. Фасадите са пробити с оперируеми квадратни прозорци, които въвеждат дневна светлина и улесняват вентилацията на природата.

Image

Вътре изцяло бял атриум е ограден от скулптурни парапети.

Предоставянето на възможности за интердисциплинарно взаимодействие беше ключов проблем за архитектите.

На свой ред те създадоха големи отворени плочи на пода и студиа със стъклени стени. „Студентите могат да видят дейности, протичащи през тези отвори, и да бъдат насърчавани да взаимодействат и да се срещат“, заявиха от фирмата.

Image

Външните балкони, заедно със студио на покрива, служат като зони за общество и работа. Стълбищата също бяха проектирани да насърчават взаимодействието и обсъждането.

"Някои стълби се спират на щедри кацания с маси и столове, други се отварят в салон с мека мебел, за неформална съвместна работа", каза екипът.

Image

Устойчивите характеристики включват перфорирана конструкционна рамка, която осигурява топлинна маса и лъчиста система за охлаждане и отопление. Сградата съдържа "балон" настилка, която се състои от стоманобетонни плочи, пълни с пластмасови мехурчета.

Image