Anonim

Дейвидсън Рафаилидис върши студия за художник и керамик с три ъглови покрива

A + Awards: трио с монокрилни покриви подслонява този комплект студиа, създаден за двойка художник и керамист, който беше един от победителите в тазгодишните награди Architizer A +.

Бъфало, базираното в Ню Йорк архитектурно студио Дейвидсън Рафайлидис създаде He, She & It за двойка, която искаше да работи един до друг, но всеки се нуждаеше от собствено обособено пространство.

Единият е художник, а другият е керамик и сребърник, така че фирмата е проектирала три различни, но свързани структури - замислени като поредица от навеси - за приспособяване на различните функции, заедно с обща оранжерия.

Image

"На повърхностите, където тези отделни навеси се свързват, стените са напълно отстранени до височина шест фута осем инча", казва Дейвидсън Рафайлидис.

"Останалите сегменти на стената на билото по-горе действат като структурни ферми, за да обхващат свободно отворите, което прави конструкцията сякаш да лети над открития приземен етаж."

Всяка от навесите има драматичен моноскатен покрив с голям надвес, предназначен да насочва водата и да я насочва към три градини, засадени, за да осигури екрани, които екранират ателиетата от близката къща.

Дълго, тясно пространство за художника заема едната страна на сградата, без прозорци в белите стени, които да увеличат максимално наличните работни повърхности.

Пространството е осветено отгоре, за да поддържа нивата на светлина последователни. От наклонения таван се изрязва лента, разкриваща дървената структура и създаваща светлина на дълъг покрив.

Работното пространство за керамика и сребърни изделия е по-широко и е облицовано в сапунено кленово дърво с големи прозорци и разнообразни дизайни за осветление, подходящи за различни задачи.

Image

Приземният етаж съдържа мивка и работна маса за мокри керамични работи, докато набор от дървени стъпала в един ъгъл води нагоре в по-малко пространство, подобно на кутия, сгушено под покрива. Това се използва за по-деликатно изработване на бижута.

И накрая, оранжерията е поликарбонатна обвивка, създаваща пространство, където растенията могат да растат в контролиран климат.

"Всяко пространство предлага атмосфера, която се различава коренно от останалите", казаха архитектите. "Различната атмосфера на пространствата отразява не само съответните им приложения, но и предразположенията на клиентите."

Image

Всяко пространство също има собствен вход, докато сгъваемите и плъзгащите се врати позволяват всички помещения да бъдат затворени една от друга или свързани в една сграда с отворен план. Вътрешните врати също могат да се използват за контрол на температурата на сградата.

Image

Той, тя и тя бяха избрани за любим на журито в категорията „Архитектура + работно пространство“ на наградите A + 2016.

Организирани от Architizer, наградите насърчават и честват най-добрите проекти и продукти за годината. Заявената от тях мисия е да насърчават оценката на смислената архитектура в света и да защитават потенциала й за положително въздействие върху ежедневието.

Категорията „Архитектура + работно пространство“ е една от няколкото, предназначени да изтъкнат проекти, които се справят със социалните предизвикателства и норми.

Научете повече за наградите A + »

Вече се приемат участия за следващите награди A +, с отстъпка за подаване преди 4 ноември 2016 г.