Anonim
Персонализираната дограма създава адаптирани системи за съхранение вътре в дома за основателите на Emil Eve Architects

Двойката Архитект Ема и Рос Перкин използваха шперплат, за да създадат решения за съхранение в този малък лондонски апартамент, позволявайки им да покажат книги, играчки и съставки за готвене.

Основателите на Emil Eve Architects трябваше да се възползват максимално от пространството в дома си от 45 квадратни метра - разположен вътре в Гибсън Гардънс, исторически жилищен блок, построен през 1880 г. в Стоук Нюингтън.

За да направите това, без да надвишава техния бюджет, двойката проектира асортимент от вградено обзавеждане, което може да бъде изградено от пепел от шперплат.

Тези индивидуални елементи осигуряват рафтове в кухнята и жилищното пространство, както и комбинирано бюро, седалка и кутия за играчки в стаята на малката им дъщеря.

Image

"Ние се преместихме, когато бях силно бременна, така че трябваше да работя бързо, за да предприема дизайна и работата, преди да дойде дъщеря ни Джес", обясни Ема Перкин.

„Имахме много ограничен бюджет, така че решихме да изразходваме парите си за елементите, които смятахме, че се нуждаем от„ професионалисти “, за да предприемем - подвижни стени, водопровод, облицовка, мазилка и т.н.“, каза тя пред Dezeen.

"След това инсталирахме нова кухня и сами построихме рафтовете за пепел и мебелите в стаята на Джес."

Image

Компактният дом има просто оформление, като до всички стаи се влиза през централно антре. Двете спални са от едната страна, жилищното пространство с отворен план е от другата, а помещенията за баня между тях.

В хола архитектът раздели ъгъл, за да създаде нов шкаф за пране. Това помогна да се раздели помещението на две зони - зона за готвене и трапезария, и салон и работно пространство.

Новата стена е обградена от лавица от пода до тавана, която също създава място за саксийни растения и орнаменти.

Подобна система за стелажи може да се намери до кухнята, където тя функционира като по-голяма. Тук предметите се съхраняват в прости стъклени буркани, така че съдържанието им да се вижда ясно.

Image

„Подредените стелажи са проектирани да увеличат максимално наличния потенциал за съхранение“, каза Ема. "В хола той е изграден срещу шкафа за пране и вградения шкаф за хладилник / фризер, така че дълбочината му варира в зависимост от линията на тези прегради."

„Различната дълбочина ни позволява да монтираме по-големи книги от едната страна, с меки корици от другата“, продължи тя. "Плитките рафтове за пепел със стъклени буркани имат по-дълбоки шкафове за съхранение отдолу, което използва празнота в банята."

Останалата част от кухнята се поддържа много проста, с чисти бели шкафове, както и от цяло парче плот Corian и splashback. Но останалата част от стаята разполага с внимателно подбрана селекция от мебели, произведения на изкуството и куриози.

В банята архитектите замениха всички стари фитинги. Те добавиха бели квадратни плочки към стените и шестоъгълни плочки към пода и те се простират в коридора.

Image