Anonim

Скрити с графити склад Les Magasins Généraux в Париж се трансформира в офиси на BETC

Рекламна агенция BETC взе огромен склад за брашно и зърно на брега на Парижския канал на Канала и го превърна в офиси с голяма градина на покрива и дворове, пълни с растения.

Сградата Les Magasins Généraux от 20 000 квадратни метра в Пантин беше станала любим сайт на местните графити художници, преди BETC да се премести. Агенцията помогна да се намери сградата с нов собственик и помоли архитект Фредерик Юнг да наблюдава нейното преустройство.

Image Сградата на Les Magasins Généraux от 20 000 квадратни метра беше изоставена, когато BETC я пое

Юнг - чиято предишна работа включва превръщането на бивша прокажена колония в галерия - също разработи предишните офиси на BETC в 10-ия район на града.

Но рекламната фирма беше надраснала тези централи, така че служителите бяха разпределени около няколко сгради в централния Париж. Les Magasins Généraux разполага с достатъчно място за 900 души персонал, плюс 5000 квадратни метра пространство за творчески проекти.

Image Беше се превърнал в любим сайт на местните графити артисти. Снимка от Meffre & Marchand

„Трябваше да се преместим от традиционния парижки център в оживените предградия, за да намерим динамичната енергия на истински световен град, като Ню Йорк, Лондон или Шанхай“, предложи основателят и председател на BETC, Реми Бабин.

"Les Magasins Généraux е кулминацията на амбицията и рекламния потенциал на BETC като културен лидер за креативно, иновативно съдържание и комуникации."

Image Архитект Фредерик Юнг ръководи преобразуването на сградата.

Архитектът се стреми да запази индустриалния характер на склада от 30-те години на миналия век и много от оригиналните му характеристики, включително драматичната бетонна рамка и 1, 4 километра проходи, свързващи източното и западното крило.

Архитектът се стреми да запази индустриалния характер на склада от 30-те години.

Според Юнг проектът се фокусира върху „съвременното планиране за задоволяване нуждите на новите обитатели на сградата, като същевременно запазва първоначалните основни елементи на пристанищната сграда като крайъгълен камък на Canal de l'Ourcq“.

Запазени бяха много оригинални характеристики, включително драматичната бетонна рамка и 1, 4 километра проходи, свързващи източното и западното крило.

Сред най-забележителните допълнения са двойката вътрешни дворове, които позволяват на естествената светлина да се филтрира в централните зони на сградата.

Откритите пространства са облицовани с дърво, което осигурява топъл контраст с масите от бетон и естествено допълнение към засаждането около техните краища.

Image Покривът на сградата разполага с голяма градинска тераса.

Покривът на сградата разполага с голяма градинска тераса, защитена под бетонна пергола, която осигурява гледка към силуета на града.

Има също покрит двор под централната кула, дрямка под сводестия покрив и мецанини с двете крила.

Има и покрит двор под централната кула

Интериорният дизайн на сградата е разработен от арт директора на Babinet и BETC Aurélie Scalabre, в сътрудничество с базираната в Париж дизайнерска фирма T&P Work UNit и 12 екипа от дизайнери и архитекти.

Екипът създаде персонализирани решения за офис мебели в отговор на културата на работното място на компанията, което доведе до адаптивни работни станции, които могат да побират групи с различна големина, и индивидуални бюра, подходящи за различни приложения.

Image Откритите пространства са облицовани с дърво, което осигурява топъл контраст на масите от бетон

„Нашият подход към дизайна благоприятства функцията преди всичко“, заявиха съоснователите на T&P Work UNit Катрин Гел и Софи Брой.

"От таблиците за многофункционално използване до електрическите тела, ние обмислихме всеки детайл с нашите дизайнерски партньори, за да доразвием мисията на Les Magasins Généraux и да дадем възможност за производството на водеща работа."

Image Вътре някои от по-необичайните интервенции включват заседателни зали, осветени отгоре като светлинна кутия

T&P Work UNit също работи по предишните офиси на BETC, където поръчва мебели от дизайнери, включително Юрген Бей и Константин Гърчич.

Този път те поканиха нови дизайнери да разработят по поръчка елементи и пространства, включително изследователска библиотека, многоетажни места за сядане и репрография и издателства.

Стъпканото сядане осигурява съвместни работни пространства, балансирани върху дървени блокове

Някои от по-необичайните интервенции включват заседателни зали, осветени отгоре като светлинна кутия от Jean-Benoit Vétillard, кръгли солови работни пространства, заобиколени от въжета, наподобяващи шенилна прежда, и стъпаловидно седене за съвместна работа, балансирана върху дървени блокове.

Image Целта беше да се създадат адаптивни работни станции, които да могат да побират групи с различна големина