Anonim

Züst Gübeli Gambetti добавя сграда във формата на стълбище към университетския кампус на ETH в Цюрих

Швейцарското студио Züst Gübeli Gambetti завърши дълга тясна сграда, която се издига на тревист хълм, за да осигури допълнително място за преподаване в университетския кампус на ETH в Цюрих.

Базираното в Цюрих студио - съосновател на архитектите Роман Цюст, Мишел Гюбели и Андреа Гамбети - спечели конкурс за проектиране на сградата от 8 500 квадратни метра.

Image

Той осигурява допълнителни офиси и учебно пространство за университетския университет в университета в Хьонгерберг, който се намира в покрайнините на Цюрих.

Архитектите нарекоха проекта „Приключение в хоризонтала“ след издължената му форма, която се състои от поредица от блокове, които стъпват на 200 метра нагоре по хълма до съществуващия кампус.

Image

"С удължената си форма и стъпаловидното масиране емблематичната сграда на HCP поставя началото на градския град на науката за всички, които се приближават от центъра на града", коментират от студиото.

„В знак на уважение, макар и да не е подчинен на по-големия си архитектурен брат, прилежащия химичен комплекс на HCI, новото пристигане е ниско и прегръща земята“, добави той.

Всеки праволинеен блок е облицован в редуващи се ленти от остъкляване и непрозрачна сива облицовка, които създават модел на дъски от дъски по външните стени.

V-образни пилоти поддържат сградата, докато тя стъпва по пейзажа, създавайки три закътани тераси под блоковете.

„Отвън фасадата на опаковката от шахматна дъска подчертава скулптурните качества на балансирания обем, като същевременно гарантира гъвкавост на използване със своите модулни, повтарящи се отворени и затворени елементи“, казват от студиото.

Image

Вътре има 155 стаи, съдържащи учебни и семинарни пространства, и кухня за катедрата по материали на университета.

Докато кратката информация е била да се осигури бързо отстраняване на недостига на място в кампуса, архитектите искали да избегнат вида на масово произвежданите каюти или контейнери, които обикновено могат да се използват в тези ситуации.

„Всичко, което клиентът първоначално е поискал, е временно решение, което се намира извън рафта, при остра липса на място“, казаха те.