Anonim

Музеят по естествена история на Лондон, предназначен за голямо разширение от Niall McLaughlin Architects

Природонаучният музей в Лондон спечели разрешение за планиране на основна модернизация на входните си площи, проектирани от Niall McLaughlin Architects и ландшафтна фирма Ким Уилки.

Планът на двете базирани в Лондон фирми ще добави редица нови характеристики към основните пространства на музея, включително подземна обител, градина с диви животни и обществена площадка.

Тези допълнения ще преобразят начина, по който хората влизат в музея, създавайки нови щедри пространства за събиране, както и подобрено преживяване за посетители с увреждания.

Image Найл Маклафлин Архитекти и ландшафтна фирма Ким Уилки ще добавят серия от нови функции в подходните пространства на музея, включително подземна обител

„Проектът за мотиви ще подобри значително достъпа до музея, ще намали опашките, докато превърне раздробеното понастоящем открито пространство в серия галерии на открито, които поставят живия световен център за всяко посещение“, заяви Найл Маклафлин Архитекти.

Работейки в партньорство с Ким Уилки, фирмата на Найл Маклафлин спечели конкурс за проекта през април 2014 г.

Те получиха разрешение за планиране през септември 2016 г., проправяйки пътя на строителството да започне. Целта е всички произведения да бъдат завършени до 2020 г., като част от по-широката стратегия за развитие на музея.

Image Над обителта ще бъде разположена нова обществена площадка на същото ниво като уличния пейзаж

Ще има общо три нови зони. Първият, наречен The Square, ще се занимава с района, където повечето посетители пристигат в музея, на кръстовището между Cromwell Road и Exhibition Road.

Тук нов площад ще бъде разположен на същото ниво като уличния пейзаж, докато отдолу обител на открито ще създаде нов вход за посетители, пристигащи от метростанция South Kensington.

Малко по-нататък източните основания ще бъдат озеленени като „геоложки времеви график на това как животът се е променил през невероятно дългата история на Земята“.

Image Новоозелените източни площадки ще включват бронзовата отливка на диплодокус, който е стоял във входното антре на музея през последните три десетилетия

Районът ще включва бронзовата отливка на диплодокус - по прякор Dippy от местните жители - който е стоял във входното антре на музея през последните три десетилетия, но предстои да започне турне във Великобритания.

Западните основания ще включват новата градина с диви животни, която ще бъде три пъти по-голяма от тази в момента. Районът ще бъде посветен на растения и животни, които процъфтяват в градовете.

"Заедно [трите зони] ще образуват жива връзка между природния свят и колекциите и изследванията вътре в музея", казаха архитектите.

Image Западните основания ще включват голяма градина с диви животни, посветена на растения и животни, които процъфтяват в градовете

Родом от Дъблин, Найл Маклафлин основава лондонското си студио през 1990 г. и е завършил проекти, вариращи от елиптичен каменен параклис до дървена рибарска колиба.

Той следва няколко други утвърдени архитекти, които са работили върху изброения в I клас Природонаучен музей - романска сграда, проектирана в края на 19 век от архитекта Алфред Уотърхаус.

През 2009 г. датската фирма CF Møller завърши Дарвин център, в който се намират историческите колекции на музея и неговите работещи учени. Две години по-късно лондонското студио Carmody Groarke монтира мемориал в площадките, като отдаде почит на жертвите на цунамито в Индийския океан през 2004 г.