Anonim

Blee Halligan Architects актуализира северната къща в Лондон с разширение, наподобяващо фенер

Blee Halligan Architects реновира и разшири къща на хълма Хайбъри в северен Лондон, използвайки черно решетъчно остъкление и бледа тухлена зидария, за да рамкира гледка към задната градина.

Разширението от 100 квадратни метра е проектирано от лондонското студио, за да осигури нова кухня с трапезария с отворен план за многодетно семейство, живеещо на четириетажна викторианска тераса.

Архитектите избраха остъкляването в стил Crittall - производител на индустриални прозорци, популярни през 20-те и 30-те години на миналия век, за да оградят пространството с една височина. Тези черни решетъчни рамки обхващат и еднослоен стъклен покрив.

Image

Към съществуващата къща е добавено и разширение за покрив, за да се създаде офис, който разполага с широка лента за остъкляване, обърната към градината.

Image

"Критиците бяха използвани за уеднаквяване на възвишението - неподвижните стъкла, окачените странични прозорци и врати осигуряват единна и постоянна визия, когато са затворени", заяви съучредителят на студио Грег Бли пред Dezeen.

„Безграмотното остъклено разширение за странично връщане излиза в градината и по този начин създава засаден двор към основната къща и запълнен със светлина кът, достатъчно голям за диван“, добави той.

„Остъкленият покрив се наклонява надолу към съседния имот, за да намали въздействието на засенчването, без да компрометира усещането за пространство и обем вътре.“

Image

Между пристройката и оригиналната къща се оформя малък двор, украсен с саксийни растения.

Вътре в продължението, дъбовият паркет, светлата тухлена зидария и черният боядисан дървен материал осигуряват устойчиви повърхности.

„Бяха уточнени материали за хартиени дрехи, тъй като това е голямо семейство, което обича забавлението и те искаха интериорът да изглежда по-добре с възрастта“, каза Бли.

„Черният цвят беше избран като външен цвят, така че да изглежда рецесивен спрямо цветовете на зрялата градина и да изглежда като сянка през нощта на скатната покривна конструкция, наподобяваща фенер“, добави той.

Image