Anonim

O'Neill Rose създава удължен дървен дом в Беркширите

Дълъг облечен в кипарис обем, който се проектира от хълм в селския Масачузетс, оформя този дом, проектиран от американското студио O'Neill Rose Architects за природолюбива двойка.

Наричана Undermountain, къщата се намира в Шефилд, град в района на Беркширес в западен Масачузетс.

Популярна дестинация за бягство от жителите на града, живописната местност е известна с покритите с дървета хълмове, искрящите езера и части от земеделските земи.

Архитектите „взеха обикновена къща до крайност“, за да засилят връзката на сградата с нейната обстановка.

За наклонен участък те замислиха продълговат, оформен с пръчки обем, който е закотвен към хълм от едната страна и се простира над влажна зона от другата. Част от обема се намира на покрита с камък кутия.

"Когато вали дъжд, водата буквално тече под къщата", каза O'Neill Rose Architects, студио от Бруклин, ръководено от Девин О'Нийл и Вяра Роуз. „Каменни градински дъждовни каскади под къщата до поляната отвъд.“

Взимайки сигнали от стари навеси, открити в региона, домът е обшит с тъмно оцветен кипарис и е покрит с скатен покрив. Пешеходен мост води към входната врата.

Image

Домът е построен за обичаща природа двойка, която се оттегля в провинцията.

Архитектите са включили дизайнерски стратегии „застаряване на място“, които дават възможност на обитателите да живеят комфортно в дом, независимо от възрастта или нивото на способностите им.

Image

За да отчетат бъдещата загуба на мобилност, архитектите създават пейзаж около жилището, който „се издига и потопя“ от всичките четири страни.

Екранираната веранда е предназначена да се използва целогодишно, благодарение на голяма каменна камина и взаимозаменяеми панели, изработени от стъклена и бронзова мрежа.

Обхващаща 3000 квадратни фута (279 квадратни метра), резиденцията съдържа дневна и трапезария с отворен план в единия край, а от другата е основен апартамент.

Прозорци с различни по размер рамки на изглед към овощна градина, езеро и околните гори. Две ниски прозорци са стратегически поставени, така че кучетата да могат да гледат и на тях “, добави фирмата.

Image

В интериора, изпълнен със светлина, има препратки към селската просторна архитектура, като кабели за таван на завой.

Архитектите проектираха и изработиха ключови парчета декор, включително осветителни тела с почерняла стомана и заграждение за хранене, изработено от синьо боядисан кипарис.