Anonim

Houben & Van Mierlo Architecten превръща бившите картофени хамбари в домове в стил лофт

Houben & Van Mierlo Architecten превърнаха чифт бивши хамбари в Амстердам в резиденции, които съчетават оригинални функции с кимване към индустриалното им минало.

Двете съседни сгради се намират в Amsterdam Noord - предстоящ квартал на север от река IJ.

Базираната в Айндховен Houben & Van Mierlo Architecten беше помолена да създаде два модерни жилища - включително един за фотографите Морис Шелтенс и Лизбет Абенес, които поискаха студийно пространство в своя имот.

Image

Сградите са както от различни периоди, така и са построени по различни методи.

Първата е издигната по времето на Втората световна война с помощта на хибридна конструкция, докато втората е от 60-те години и се отличава със стоманена рамка, дървени подове и бетонна фасада.

Image

Няколко разширения, добавени през годините на намесата, бяха премахнати и сградите бяха откачени обратно към основните им черупки в началото на процеса на обновяване.

Архитектите избраха да поддържат получените помещения с отворен план. Те ги приспособиха, за да се помещават в жилищни и работни помещения, подобни на таванско помещение, с високи, открити тавани.

Image

„При подреждането на тези пространства оригиналните конструкции на плевнята са останали видими“, обясниха архитектите. "Заедно с новия измазан циментен под, те определят основния характер на тези интериори."

Image

Материалите, въведени за структурни, технически или естетически цели, са избрани да допълнят индустриалното усещане на интериора.

Черните стоманени колони и греди поддържат стените и поддържат горните етажи, прорязани под скатните покриви. Избелените тухлени стени и излагането на вентилация добавят към суровата естетика.

„Завършекът е прост, но стилно проектиран и реализиран, добавят архитектите, „ като характеристиките на стабилното индустриално минало вървят ръка за ръка с модернистичния интериор на обзавеждането на изкуството и дизайна “.

Фотографското студио, създадено за Scheltens и Abbenes, има тавани с двойна височина, плюс свещени прозорци, осигуряващи естествена светлина.

Драматичното пространство също има открит скатен покрив и се пренебрегва от прозорец, поставен в стената на главната спалня на първия етаж.

До студиото се помещава офис в едноетажен плосък покрив между двете сгради. Другата половина от тази структура съдържа трапезария, свързана с кухнята и хола с отворен план.