Anonim

Ward + Blake използва спасена дървесина и изветряща стомана за облепена селска къща Wyoming

Американската фирма Ward + Blake Architects завърши резиденция и къща за гости в западен Уайоминг, от която се намират селски материали и широк изглед към околните планини (+ слайдшоу).

Safir Residence се намира в Джаксън, причудлив ски град, който служи като врата към два национални парка.

Image

Домът почива на равна площадка, която гледа към тетеновата верига на север и Спящата индийска планина на югозапад и седи в мигриращия път на коренния лос.

Селският имот съдържа основна резиденция и самостоятелна къща за гости, която има общо 7500 квадратни фута (697 квадратни метра). По външната част на сградите са разположени поредица от дървени палуби - една от които разполага с гореща вана.

Image

И двете конструкции са покрити със скатни покриви и са облицовани в спасено дърво и ръчно изработена от атмосферни влияния стомана.

Металните панели бяха подредени по начин, който отразява интериорните функции на дома и добавя "ритъм и каданс" към възвишенията.

Image

„Липсата на защитно покритие на стоманата насърчава серендипитната корозия, създавайки непрекъснато променяща се петна от фасада, варираща от оранжево до наситено кафеникаво лилаво“, казва Ward + Blake Architects, фирма, базирана в Джаксън, създадена през 1996 г.

За да се възползват от гледките от основния дом, по-голямата част от стаите бяха разположени на оста изток-запад. Г-образна в план, едноетажната резиденция е разделена на две крила.

Image

Нежно извита „галерия“ води до спални и обща стая в източната част.

Западната половина съдържа основния апартамент, заедно с кухня с отворен план, трапезария и хол. Големите прозорци осигуряват обрамчена гледка към извисяващите се в далечината планини.

Image

"Големите пространства от стъкло с деконструирани стъклени ъгли гарантират, че заснемането на гледката е повече от статичен фронтален портрет", заяви фирмата и добави, че остъкляването също води на дневна светлина.

Къщата за гости беше поставена на юг от дома, образувайки двор между двете жилища. Това външно пространство „определя влизането в основната къща, като същевременно го предпазва от югоизточните ветрове, които са разпространени през зимата“.

Къщата за гости съдържа две "монашески" спални, заедно с кухня с отворен план, трапезария и хол.

И в двете конструкции интериорният завършек имитира селските материали по фасадата. Гредите и настилката са структурни, а не декоративни.

Image

А алеята беше поставена на четири фута (1, 2 метра) под клас - ход, който помогна да се поддържат „коридорите на девствения изглед“.

"Освен това, това разположение позволи гаражът да бъде поставен по-ниско спрямо нивото на пода на основната къща, което намалява видимата маса на къщата, гледана от юг", добави фирмата.

Image