Anonim
Сю Фу-Мин завършва „райска къща“ в селски Китай, която носи пейзажа вътре

Части от планинския пейзаж се простират в тази къща в югоизточен Китай, която беше планирана от дизайнера Сю Фу-Мин, за да предложи на жителите си спокойно отдръпване от живота на града.

Клиентът е израснал в провинцията, но е прекарал много години да живее в града и се е уморил от него.

Той попита основателя на FMX Interior Design за резиденция, която ще му позволи отново да оцени природата.

„Той искаше да притежава къща, подобна на рая, в долина, далеч от града, където той и семействата му можеха да се насладят на тих и спокоен живот“, обясни Сю.

Отговорът на дизайнера, наречен Returning Hut, е двуетажен имот, който не само използва естествени материали, но и позволява на естествения терен да се простира вътре.

Основният пример за това е в основната спалня на първия етаж, където голяма скала се простира нагоре от земята, за да рамкира щедра зона за къпане.

По същия начин стените на сградата са направени от камък, който е бил оформен в тухлени блокове. Те са оставени изложени в целия интериор, отеквайки текстурата на огромните скали, които ограждат имота.

Подовите настилки следва подобен формат, с готини плочи от шисти на долния етаж и топли подове от масивно дърво горе.

Image

„Построена в подножието на планината и до гората, хижата се крие в долините и запазва и използва в най-голяма степен естествените скали и дървета“, каза Сю.

"Дизайнът на интериорното пространство е прост, елегантен и естествен; той показва уважение към природата и дава на хората усещане за откъсване от шумния град и връщане назад към истинско спокойствие и мир."

Image

Къщата с площ 390 квадратни метра се намира в провинция Фуджиан, точно извън град Ксиамен. Поради естествената топография двата етажа на сградата функционират като нива на приземния етаж.

Image

Долното ниво е най-малкото от двата етажа. Той съдържа две стаи - усамотено домашно кино и много по-отворено жилищно пространство, което разполага с тавани с двойна височина и стена от остъкляване, отваряща градината.

От жилищното пространство към горния етаж се издига дървено стълбище, което е разделено на две крила. По-малкото крило съдържа само детските спални, докато по-голямото държи основния апартамент, втора спалня и бар.

Обзавеждането във всички тези пространства е направено предимно от дърво, докато текстилът - вариращ от тапицерия на дивана до килими - се поддържа просто и предимно заглушен в тон.

Сю каза, че подходът му е да избягва излишната украса.