Anonim

Природният център на Bohlin Cywinski Jackson в Питсбърг „се смесва с околните гори“

Тънките колони и облицовката от дърво, които са пред това образователно съоръжение в парк в Питсбърг, са проектирани да помогнат на сградата да се впише със своята горска обстановка (+ слайдшоу).

Проектиран от американската фирма Bohlin Cywinski Jackson, Frick Environmental Center се намира в Питсбърг, Пенсилвания и служи като врата към Frick Park - парк с площ 644 акра (260 хектара), създаден през 1919 г.

Съвместно предприятие между града и Pittsburgh Parks Conservancy, центърът е създаден за постигане на сертифициране на Living Building Challenge, което се присъжда на проекти, демонстриращи високо ниво на устойчивост в области като използване на вода и енергия, материали и здраве.

Центърът ще бъде първото в света съоръжение за безплатен вход в общината, което получи сертификат Living Building Challenge, според екипа.

Сгушена в склона на хълм, сградата е обърната към цялото местно дърво и се влиза през пешеходна пътека и мост. Праволинейната конструкция е покрита с широк покрив с дълбоки надвеси, поддържани от тънки колони.

Стъклените и дървени фасади са проектирани да отговарят на естествената среда.

Image Снимка на Александър Денмарш

„Екстериорът на сградата, облечен в местно и устойчиво добито черно скакалче, се съчетава с околните гори, като предизвиква качество на къщата на дърветата“, казва Bohlin Cywinski Jackson, фирма, създадена през 1965 г. и базирана в Wilkes-Barre, Пенсилвания.

Обхващаща 15 600 квадратни фута (1450 квадратни метра), сградата служи като образователен център за деца от държавните училища, както и за „стотици хиляди хора“, които се очаква да посещават всяка година. Няма входна такса.

Image Снимка на Александър Денмарш

Сградата съдържа класни стаи, "обществена всекидневна" и галерия, офиси, място за съхранение и помощни помещения за персонал. Проектът включваше и възстановяване на исторически врати и чешма.

Сграденият интериор разполага с полиран бетонен под и маси и пейки, изработени от грубо нарязано дърво.

Снимка от Кент Сурбиер

Оперативните прозорци улесняват естествената вентилация, докато остъкляването в пълен ръст предлага разширен изглед към зеления парк.

„Вдъхновен от мисията на клиентите да обучава и ангажира, проектът включва много от своите устойчиви функции като интерактивни елементи в сградата и дизайна на сайтове, предоставяйки на децата и семействата практическо образование за околната среда и изпълнявайки ролята на центъра като жива класна стая ", каза екипът.

Image

Съоръжението е проектирано да консумира 35 на сто по-малко енергия от съпоставима сграда. Тя ще постигне ненулево потребление на енергия и вода чрез елементи като топлинни помпи от наземния източник, лъчисти подове, фотоволтаичен масив и система за улавяне и повторна употреба на дъждовна вода.

"За да се сведе до минимум въглеродният отпечатък на проекта, всички строителни материали са дошли в радиус от 1200 мили от обекта", добави екипът.

Image