Anonim

Стоманени и стъклени разширения добавени към традиционната каменна къща в Париж от Atelier Lame

Atelier Lame е добавил разширение със стоманена рамка към стара каменна къща в парижко предградие, като част от обновяване, което създава достатъчно място за съхранение на запален компактдиск и колектор на записи (+ слайдшоу).

Image

Базираното в Париж Atelier Lame беше помолено да превърне имота в О-де-Сен в просторен семеен дом.

Целта беше да се запазят колкото се може повече от първоначалните архитектурни особености на къщата, така че архитектите реставрираха твърдите стени от пясъчник на сградата, двускатни покриви и преден веранда.

Но те също добавиха почерняло разширение от стомана и стъкло в задната част на имота, за да създадат голяма дневна зона на приземния етаж и спалните по-горе.

Дълъг коридор, минаващ от едната страна на разширението, осигурява галерия пространство за излагане на CD-та и винилови колекции на клиента.

„Комбинацията от песъчинки, която е характерна за региона, и съвременните архитектурни компоненти като стомана и стъкло произвеждат като цяло уникална архитектурна къща“, казват архитектите.

Image

Удължението е обвито от Г-образен вътрешен двор с малки пейки и е закътано от леко надвисналия покрив.

И вътрешният двор и покривът са облицовани с дървени дъски, които са с подобен цвят на каменните стени.

Image

Двата плоски покрива на разширението, които отстъпват по размер, образуват двойка малки тераси за спалните на горния етаж.

Бяха представени нови отвори в съществуващата къща - включително един необичайно поставен прозорец непосредствено над оригиналната камина - за да се внесе повече естествена светлина.

Image

„Многобройните отвори разрушават връзката между интериора и екстериора, създавайки уютно усещане и връзка с естествената околност“, казват архитектите.

Image

Кухнята заема центъра на приземния етаж, разположена между новата дневна зона и друга в оригиналната структура.

Черно спирално стълбище се закача върху открити дървени греди в покривната конструкция, за да свърже и трите етажа.

Image

На първия етаж се отваря резервна спалня към по-голямата от двете тераси, която е обърната към задна градина.

От другата страна, основната спалня, в комплект с отворена съблекалня и собствена баня, има достъп до балкона над предната веранда.

Image

Вторият етаж е посветен на деца и разполага с отделни зони за спане и игра.

Image

Вътрешните облицовки са предназначени да допълнят разширението. Всички рамки на прозорците са боядисани в черно, докато стените са ярко бели.

Image