Anonim

Peris + Toral Arquitectes използва скелета за създаване на временен павилион в Барселона

Слоеве от поликарбонат, мрежа и метална мрежа обвиват структурата на скелета на този временен посетителски център, проектиран от Peris + Toral Arquitectes за обществен площад в Барселона (+ слайдшоу).

Информационният пункт е проектиран от местното студио за площад Glòries в северната част на града. В момента площадът е кръстовище за главни пътища и железопътна линия, но е предвиден да бъде превърнат в обществено пространство с паркове, градини и спортни съоръжения.

Image

На Peris + Toral Arquitectes беше възложена задачата да създаде временно място за разполагане на информационна точка, изложбено пространство за проекта за регенерация и център за наемане на електрически велосипеди.

Съоръженията са подредени в линия в конструкция на скеле, която е проектирана да бъде лесно разглобена.

Image

Поликарбонатните панели са монтирани към скелето, за да създадат тръбно пространство вътре, а външността на павилиона е обвита в слой от метална мрежа и друг от мрежа.

„Във временното си състояние конструкцията е фино интегрирана в трансформационната среда на площад Glòries“, казаха архитектите. „Неговата линейна форма, материали и структурна система подчертават както ефемерния им характер, така и идеята за пропускливост“.

Image

"По тези линии скелето действа като опора на трите обвивки, необходими за осигуряване на обитаемост на конструкцията: непромокаема и полупрозрачна поликарбонатна кожа, мрежа за сянка и метална мрежа като защита", добавиха те.

Профилът на структурата на поликарбоната се променя в зависимост от различните функции вътре.

Image

Два различни ъглови монокрилни покрива покриват изложбеното пространство и зоната за прием, докато в центъра на павилиона е покрив с двускатен покрив.

Структурата има отворени краища, за да позволи на обществеността да ходи направо.

Image

Вътре две черни кутии образуват брояча на информационното бюро и комунални услуги, докато едно дърво в средата на пътеката се разраства през пролука в покрива.

Червени балони, хванати между двата слоя мрежа, сигнализират за входовете в павилиона, до който се влиза през триъгълни метални отвори.