Anonim

Modus Studio прикрива дома на Арканзас от дърво и предварително ръждясала стомана

Американската фирма Modus Studio драматично обнови къща в стил ранчо в Арканзас, като покри предната фасада от кедър и Corten стомана и добави ъглово разширение (+ слайдшоу).

Наречена 560 Vinson, резиденцията се намира във Fayetteville, град Арканзас, който е дом на уважаваната школа за архитектура и дизайн на Fay Jones. Домът с три спални е разположен на планината Секвойя, голям горист хълм в близост до центъра на града.

Image

Архитектът беше натоварен да преобрази напълно съществуващ дом в стил тухлено ранчо. Клиентите искаха „креативен и модерен подход“, който да доведе до запълнени със светлина пространства и рамкирани гледки към терена.

"С дълбоки връзки с околния квартал имаше и желание да цензурират с вкус съседните домове, без да прекъснат напълно връзката си с тази очарователна общност", заяви Modus Studio, студио за архитектура и изработка, базирана в Файетвил.

Image

За долната част на фасадата, обърната към улицата, архитектите са добавили кедрова дъждобрана, която е предназначена да предизвиква „бавно отцепено парче кичур“. Горната част е облицована от изветряща стомана Corten

"Вдъхновени от способността на времето да патинира и променя материали, променящите се тонове на фасадата са в основата на дизайнерската концепция", казват архитектите.

Image

Естествените материали и техните "дълбоки и привлекателни нюанси" придават на дома поразителен външен вид, допълват от студиото.

Праволинейна в плана, оригиналната къща съдържаше малки, обособени пространства с прозорци с конвенционален размер. Фирмата отвори основната жилищна зона и включи слоеве на прозрачност, от своя страна замъглявайки пространствените граници в жилището.

Image

Архитектите също създадоха ъглово разширение, с форма, повлияна от желанието да се защити голямо дъбово дърво в предния двор. Освен това умишлено блокира изгледи на съседни имоти от алеята.

В рамките на разширението, пътниците имат оглед както на интериора, така и на екстериора.

„Тази формална смяна не само създава входното пространство, наподобяващо люлката, за посетителите, но също така позволява на обитателя да изживява едновременно интериора и екстериора на дома чрез самолети от стъкло и кедър“, коментират от студиото.

Image