Anonim

Повишената пътека и центърът за посетители са добавени към руините на абатството от 12 век от Бинарио Архитект

Binario Architectes използва стомана, бетон и дърво Corten, за да създаде серия от нови допълнения към абатството Villers в Белгия, включително център за посетители и издигната пътека (+ слайдшоу).

Белгийското студио преобразува бившата воденица, за да създаде посетителския център на абатството в града Villers-la-ville.

Казва се, че е най-голямото руини на абатството в Европа, абатство Вилерс обхваща площ от 36 хектара.

Така архитектите добавиха пътека за свързване на центъра за посетители с всички области на сайта, включително руините, градината и гледката.

Image

Както външната пешеходна пътека, така и ново стълбище вътре в центъра за посетители разполагат с проста материална палитра от бетон, дърво и предварително ръждясала стомана, използвани в различни комбинации.

Материалите имат за цел да създадат силна визуална връзка в целия сайт, като същевременно остават чувствителни към историческата структура.

Image

„Гамата от нови материали е избрана, за да се засили единството на архитектурни, пейзажни и сценографски интервенции в пълния обект“, казаха архитектите.

Image

„Ограничената и трезва селекция, настройка по различни начини, предлага силно изразяване: Кортен стомана, открит агрегатен бетон, бетон, оформен от дъска, бетон, оформен от земята, масивни дървени вътрешни и външни мостове“, добавиха те.

Image

Новата пътека разполага с мостови мост със стоманена балюстрада, който свързва центъра за посетители с хълма.

Мостът води към пътека, която издълбава пътя си нагоре по хълма. Разполага с ръждясали стоманени подови панели с дати, отразяващи историята на абатството.

Image

Пешеходната пътека отвежда посетителите в градина на върха на хълма. Тук втори мост, облицован с дървени дъски, се пресича над главен път, който разделя площадката на две и води надолу в руините.

Вътре в центъра за посетители стълбище с червен стоманен парапет и дървени протектори действа като продължение на маршрута.

Архитектите Джанлука Гелмини създават подобно тромаво метално стълбище, за да свържат етажите на средновековна крепост в Италия, която тя превърна в библиотека.