Anonim

Медитационният павилион и градина на GMAA създава съзерцателна атмосфера в швейцарски дом

A + Awards 2016: изкуствена мъгла обвива този дървен павилион за медитация в близост до Женева, който спечели дизайнерите си GM Architectes Associés награда Architizer A + по-рано тази година (+ слайдшоу).

Павилионът и градината за медитация са създадени от местната фирма за частна резиденция през 2013 година.

Изравнена точно изток-запад, сградата оформя кръстосана форма с правоъгълен басейн север-юг, докато прегражда водата от брега до брега.

Вертикалните дървени летви от пепел ограждат простата симетрична структура и създават палуба, която стърчи над басейна и съответства на отпечатъка на надвисналия покрив.

Преградите по по-дългите страни на павилиона със стоманена рамка се плъзгат назад, за да отворят средната част на покритото пространство към водата, докато светлинните светлини позволяват по-естествена светлина отгоре.

Затворените обеми от двете страни на това пространство предлагат различни функции: съблекални и баня в западния край, както и лятна кухня и склад на изток.

Посредством стрехите е интегрирана система за мъгла, за да се повиши успокояващата атмосфера на пространството.

През нощта окачените прожектори осветяват палубата и акцентират върху сенките, създадени от обшивката с ламели.

Широколистното засаждане около павилиона е избрано, за да подчертае промяната на сезоните.

Медитационният павилион и градина беше един от победителите в категорията Частна къща на A + Awards 2016.

Организирани от Architizer, наградите насърчават и честват най-добрите проекти и продукти за годината. Заявената от тях мисия е да насърчават оценката на смислената архитектура в света и да защитават потенциала й за положително въздействие върху ежедневието.