Anonim

Fougeron Architecture облече сградата на кондо в Сан Франциско в тъмни дървени дюбели

Американското студио Fougeron Architecture завърши градска жилищна сграда в квартал Сан Франциско, която разполага с фасетни фасади, покрити със сиви пръти (+ слайдшоу).

Наречена 400 Grove, сградата се намира в сърцето на долината Hayes - бивш квартал, който е преобразуван след издигната магистрала там, която е разрушена през 90-те години. Районът вече е изпълнен с висококачествени ресторанти и бутици.

Image

Структурата заема видно място на ъгъла на улиците Гроув и Гоф, което е едно от няколкото строителни площадки, които са създадени с премахването на магистралата. Културните места и обществените транзитни станции са в непосредствена близост.

По време на замислянето на проекта, дизайнерският екип взе подсказки от централната типология на мюсюлманите, в която редиците са разположени по вътрешна алея, която осигурява достъп за автомобили и служи като място за взаимодействие на съседите.

Image

"Този съвременен начин заменя алеята с озеленена обща зона, достъпна само за велосипеди и пешеходци, засилвайки фокуса на общността на откритото пространство", казва Fougeron Architecture, базирана в Сан Франциско фирма, основана през 1985 г. от архитект Ан Фугерон.

Външността се състои от фасадни фасади, облечени в тъмносиви дървени дюбели.

Ъглови прозорци - които намекват за класическия залив на Сан Франциско - предлагат гледка към оживения квартал и околните хълмове.

Обхващаща 34 000 квадратни фута (3158 квадратни метра), сградата съдържа 34 апартамента от висок клас, вариращи от студиа до апартаменти с една и две спални.

Image

По-голямата част от резиденциите "имат светлина от две страни и индивидуален израз от улицата, заедно с удобствата, свързани с градския живот", заяви екипът.

Сградата също така съдържа търговско пространство на обща площ от 2070 квадратни метра (192 квадратни метра).

Image