Anonim

BIG, MVRDV и Snøhetta разкриват конкурентни дизайни за централата на Сан Пелегрино

Архитектурни студия BIG, MVRDV, Snøhetta и Architetto Michele De Lucchi представиха всички предложения за новия флагмански завод на фабриката San Pellegrino в Северна Италия (+ слайдшоу).

Четирите фирми бяха включени в шорт-листата да проектират нов дом за италианската компания за безалкохолни напитки San Pellegrino през юли 2016 г. Но техните предложения току-що бяха разкрити, преди да бъде обявен победител по-късно този месец.

Кратката информация беше да се препроектира фабриката за бутилиране, която се намира в Сан Пелегрино Терме от 1899 година.

Дизайнът на фирмата BIG Bjarke Ingels разполага с поредица от огромни сводести отвори, които рамкират алпийския пейзаж.

Дизайнерското предложение на BIG структурира сградата около околния природен пейзаж

„Подобно на воден еквивалент на винарска изба, повтарящите се арки се разширяват и свиват, за да създадат наративната рамка за чистотата и яснотата на минералната вода в среда, характеризираща се с лекота, откритост и прозрачност“, каза Ингелс.

Холандското студио MVRDV е разработило сграда с подове във формата на звезда, прозрачни стени и покрив, покрит с тънък слой вода.

Дизайнът на холандската фирма MVRDV е със звездообразен под и прозрачни тавани

"Ние превръщаме фабриката още повече в звезда. Мечтаем за фабрика, която увеличава прозрачността, честността, връзката й с пейзажа", каза MVRDV. "Нова прозрачна звезда плава над фабриката и долината."

Базираната в Осло и Ню Йорк фирма Snøhetta предлага сграда, обвита в мрежа от неръждаема стомана, с цел да интегрира новата фабрика физически и визуално в своята среда.

Snøhetta проектира сграда, обвита от мрежа от неръждаема стомана

Миланското студио Architetto Michele De Lucchi - оглавявано от бившия член на Memphis Group Michele De Lucchi - предлага проект с цел „да бъде естествен, да бъдеш чист, да бъдеш съвестен, да си готин“.

Сградата във формата на тунел би съдържала полупрозрачни фасади от бяло стъкло и външен „воден театър“.

Дизайнът на Michele De Lucchi разполага с фасади от бяло стъкло и външен воден театър