Anonim

Уендел Бърнет строи малка къща на прерията в Уисконсин

Този облечен в цинк дом на американското студио Wendell Burnette Architects седи насред полето на Уисконсин (+ слайдшоу).

Прериевата къща с площ от 5000 квадратни метра е обикновена кутия, облечена в поцинкован цинк, разположена на 16-акра стопанска площадка в близост до град Елингтън.

Image

Културите, отглеждани в цялата земя, включват царевица, соя, пшеница и овес, докато ябълковите овощни градини крият случайни тиквени петна.

Двуетажният обем стои сам върху равната равнина, металната му форма се вижда отдалеч.

„В далечината къщата представлява стоическа структура в пейзажа, обект на полезност, който само разкрива предназначението си отблизо“, казаха от Wendell Burnette Architects.

Основната кратка информация от клиента - професионален онколог и любител астроном от литовски произход - трябваше да бъде свързана с елементите.

Зърнени силози, открити в ландшафта, формираха избора на облицовка, както и стълба, която води до обсерватория на покрива за звезди.

"Неговата привидна простота е артикулирана от конкретни моменти на опит", казаха архитектите. „Те обхващат представите на къщата като инструмент за настройване - да се свържем и да бъдем отговорни към нашата околна среда.“

Правоъгълна в план, до къщата се влиза чрез чакълесто задвижване и след това кедрова палуба, която се простира до югоизточния ъгъл.

Половината от приземния етаж е заета от спалня, баня и медийна стая, докато западната част съдържа щедър гараж и грънчарско студио.

Нагоре по стълбището, което разделя двете половини на имота, оформлението се разменя, така че по-откритите пространства са на изток.

Тук кухнята, дневните и трапезарните площи водят към закътана тераса в края. Дървените шкафове контрастират със северната стена на стената и тъмносивата настилка.

Потънала яма е с лице към открита камина, която спомага за поддържане на имота топло през студените зими. Характеристиката е намекана и за екстериора с два комина.

От другата страна на горния етаж, разнообразието от стаи, разположени около основния апартамент, включва фитнес зала, библиотека, галерия и баня за гости.

Големите прозорци са разположени по протежение на южната фасада, за да улавят най-много дневна светлина.

Image