Anonim

Chen + Suchart разширява историческото жилище в Аризона с добавяне на метални облицовки

Американската фирма Chen + Suchart Studio е реновирала и разширила жилището от 30-те години на миналия век във Феникс, Аризона, добавяйки обшит с метален обем с прозоречна стена и заострен покрив (+ слайдшоу).

Наречен Реновиране на Ескобар, проектът включваше актуализиране и разширяване на съществуващ дом в центъра на града.

Image

Жилището е разположено в квартал от 30-те години на миналия век, известен като FQ Story - един от малкото исторически квартали в младия пустинен метрополис. Повечето от 600-те домове на квартала все още имат своите оригинални характеристики и са очевидно по-малки от обикновената американска къща днес.

От архитектите се изисквало градските указания да поддържат историческия характер на резиденцията на Ескобар. "С изключение на малък килер за съхранение, този дом до голяма степен остава недокоснат от близо 100 години", заяви Chen + Suchart Studio, фирма със седалище в Phoenix, създадена през 2002 г.

Оригиналната къща с площ от 1100 квадратни метра (102 квадратни метра) беше разделена на много различни затворени пространства. За основната жилищна зона архитектите избраха да запазят съществуващия отпечатък, но да направят пространството да се чувства по-обширно.

Всички стени бяха премахнати, което доведе до голямо, открито пространство, съдържащо дневна, кухня и трапезария.

„Това обединение на пространството беше допълнително разширено, като се възползва от таванското пространство, което дава възможност за сводеста зона над хола“, обясниха от студиото.

Оригиналните височини на тавана за кухнята и трапезарията също бяха възстановени. "Непрекъснат, сивен ход в равнината на тавана" помага на пространството да се почувства по-голямо, отколкото е.

В задната част на къщата, архитектите конструираха 400 квадратни фута (37 квадратни метра) допълнение, което съдържа главен апартамент с полиран бетонен под.

Фирмата се стреми да създаде нова структура, която да установи диалог със съществуващия архитектурен език, но все още не е „факсимиле от друга ера“.

Image

"Допълнението е симпатично на съществуващия дом, като същевременно се отличава като нещо отлично ново - като форма на отворен тип с отворен тип", казаха от студиото.

Новият обем от дърво в рамка е облицован в метална система с изправен шев с въглен. Външните панели покриват както стените, така и покрива, създавайки "една единствена същественост за добавката", казаха от студиото.

Windows разполага с горещовалцувани мелиони от стоманени плочи, които са изработени по поръчка.

Проектът включва също създаването на вътрешен двор, който очертава задната фасада и е частично затворен.

Плъзгащите се стъклени врати се отварят към бетонната тераса, обединявайки "вътрешни и външни пространства". Остъкляването на пълен ръст допълнително засилва връзката с открито.

Павирана пътека води до бетонна камина в задния двор.

Общата цел на студиото беше да създаде дизайн, който да почете историческия характер на дома, като същевременно удовлетвори нуждите на съвременния живот.