Anonim

Гигантски прозорец запълва фронтонния край на къща за гости Хамптънс от TA Dumbleton

Бруклинското студио TA Dumbleton Architect взе знаци от две разнопосочни типологии - стара селска къща и градско таванско помещение - докато проектираше този уикенд отстъпление на Лонг Айлънд в Ню Йорк (+ слайдшоу).

Къщата за гости WE се намира в Бриджхемптън, висококачествено селце на брега на брега в Хамптънс. Жилището заема ъгъла на голям парцел, който разполага с градини, външен душ, басейн и барбекю яма.

Image

При замислянето на къщата за гости - която е проектирана и построена за осем месеца - архитектът се позовава както на селски, така и на градски жилища.

„Напомняща на стара селска къща със своята проста форма и повтарящи се отвори, къщата също споделя своя ДНК и план за отворено пространство с този на нюйоркското таванско помещение“, каза TA Dumbleton Architect, или TADA, студио за дизайн и разработка, създадено през 2012 г.,

Image

Праволинеен в план, двуетажният дом разполага с бетонни стени, покрити с бяла мазилка. Стоманените прозорци и врати придават на външния вид отличителен външен вид.

Многоскатният покрив е обшит с кедрови керемиди и е закрепен със серия светлинни светлини.

Image

Остъклена стена на северната кота предлага широк изглед, като същевременно дава възможност на достатъчно естествена светлина да проникне във вътрешността.

„Домът осигурява многобройни връзки с непосредствената му обстановка, докато по-големите прозорци с двойна височина увеличават връзката с далечни пространства отвъд“, казаха от фирмата.

Image

Обхващащ 3000 квадратни метра (279 квадратни метра), домът съдържа кухня с двойна височина, дневна площ и спалня на нивото на земята.

Втора спалня заема таванско помещение в таванско помещение, облечено изцяло в дърво с топъл цвят, което е рекултивирано от стар склад в Бруклин. Спасеното дърво се използвало и за кухненските шкафове.

Image

Изпълнен с естествена светлина, интериорът на дома е предназначен да се чувства въздушен. „Откритият план е упражнение за плавност и безтегловност, което контрастира на силно изолираните външни стени от мазилка, които го заземяват“, коментират от студиото.

Архитектът включва лъчисти бетонни настилки, заедно с двойка камини с черни тръбни комини. Домът е обзаведен със съвременен декор, включващ геометрична странична маса и черна подова лампа, наподобяваща клетка за птици.

Image