Anonim

Архитектурната сградна култура добавя жилищни единици към възстановителен център в Портланд

Портландското студио Architecture Building Culture е създало заградена структура, за да приюти повече жители в местен общински дом за самотни майки (+ слайдшоу).

Снимка на Джошуа Джей Елиът

Новата сграда разполага с две компактни студиа за Laura's Place, преходно жилищно съоръжение за пациенти, изписвани от Центъра за квартири в Letty Owings - който предоставя здравни услуги на жени преди и след раждането. Той обслужва средно 16 жени и 16 деца всяка година.

"Laura's Place предлага на майките, които успешно са завършили лечебните си програми, общински дом, където те могат да направят следващата си стъпка в процеса на възстановяване и да преведат нови умения в ежедневието", коментира "Архитектурна сградна култура", която също има офис във Ванкувър.

Студиото разполагаше със строг бюджет за разширяване на жилищния център и проектираше единна проста структура, която да приюти двойките домове.

Той добавя към четирите съществуващи единици на същия обект, който също разполага с дневно осветено мазе и гараж, които са превърнати в общо помещение за жителите.

Допълнителната сграда е разположена в северния край на пластира и е ориентирана, за да създаде по-защитена зона, непосредствено до съседното пространство.

Снимка на Джошуа Джей Елиът

Измервайки 330 квадратни фута (31 квадратни метра) всеки, всяка единица включва малка кухня, дневна и кът за спане и баня.

Снимка на Джошуа Джей Елиът

Шперплатните блокове разделят стаите, като от едната страна се помещава кухнята, а от другата - дневна и спалня.

"По този начин домашността на всяка единица се усложнява чрез финото създаване на множество пространствени условия в рамките на обикновен обем", коментират от студиото.

Image

Интериорът е поддържан минимален, с бели стени и тавани, допълнени от дървени подове. Вратите за баня са монтирани на релси, така че се плъзгат през отворите, за да спестят място.

Отвън, тъмносивите херпес зостер покриват по-дългите страни и покрив на сградата, а нейните краища на застланите стени са облицовани с бели панели.

Image Снимка на Джошуа Джей Елиът