Anonim
Sides Core преработва минимален фризьорски салон, за да включва библиотека

Японското студио Sides Core създаде пространство във фризьорски салон за книги, изкуство и музика на собственика (+ слайдшоу).

Фризьорският салон Vinyl's Mix се намира в Осака и е най-новото място на компанията.

Image

Името му произлиза от идеята на собственика да интегрира всички свои културни интереси в салона. Архитектите бяха предизвикани да предлагат място за показването им.

„Персоналът е излъчил колекция от книги, за да покаже своите идеи и личности“, казаха архитектите. "Идеята на собственика [беше] да интегрира музика, изкуство и други форми на културно изразяване във фризьорски салон."

Image

Те решават да създадат библиотека в задната част на салона, където рафтове от пода до тавана, направени от шперплат, се използват за съхранение на книги и записи.

Шперплатът също беше използван за създаване на обикновена маса с крачоли, където клиентите и персоналът могат да седят и да четат.

Сурови материали са били използвани и през останалата част от салона, за да придадат на пространството "незавършено" усещане.

Кръстосаните стоманени греди покриват тавана и се използват за окачване на осветителни тела, докато тръбите се използват като релса за палто.

„Преработеният интериор има изобилие от текстурирани материали, които да хармонизират със съществуващото грубо, незавършено пространство, изразяващо същността на салона“, казаха архитектите.

„Избрахме да използваме тези функции, а не да ги крием за енергична вибрация.“

Image

Дължината на салона се вижда от улицата през гигантска плъзгаща се стъклена врата, която покрива широчината на фасадата.