Anonim

+ tongtong използва сив и черен цинк, за да трансформира викторианския дом в Торонто

Канадска фирма + tongtong преработи традиционния дом в Торонто, като добави голям триъгълен прозорец, тъмна цинкова облицовка и вътрешен просвет, който осигурява естествено осветление.

Наречен Zn House, проектът включваше трансформацията на триетажен викториански дом чрез „поредица от стратегически ходове и разрези“.

Архитектът беше натоварен със задачата да създаде по-голям, модерен дом, който да спазва народната архитектура в района. „Това предизвикателство беше посрещнато с акцент върху естествените материали и светлината“, каза + tongtong, студио за дизайн, базирано в Торонто, създадено през 2012 г. от Джон Тонг.

Сивият и черен цинк бяха използвани както във външната част, така и в интериора, съчетавайки „традиционните аспекти с новата съвременна схема“.

Image

Върху уличната фасада архитектът добави обширни остъкления на нивото на земята и цинкова тента, която намеква за старомодните квартални магазини.

В предния двор бетонът се използваше за стълби, пешеходна пътека и подпорна стена. Стената, заедно с озеленен берм, образуват слой от уединение между улицата и резиденцията.

Дворът също така служи като зона за игра за деца и включва места за сядане в театрален стил, където собствениците на жилища могат да „наблюдават разгръщането на спектакъла на живота“.

Докато архитектът запази първоначалната форма на предната кота, включително покрива с двускатен покрив, задната фасада беше изцяло преобразена.

Екипът добави метални летви и остъклени издатини, които изпускат голямо внимание от бряст. Масивна тента покрива дървена тераса и спомага за засенчване на жилището.

Вътре екипът вмъкна вертикален вал, който е покрит със светлинна светлина. Отворен прорез между първия етаж и нивото на земята позволява естествената светлина да се пренася надолу.

Дневната светлина не само помага за осветяването на дома, но и оживява инсталация на таван от цинк, който се носи над кухнята, описа архитектът.

На нивото на земята екипът вкара дълъг хоризонтален прозорец над печката. Сивите кухненски шкафове се простират в трапезарията и хола.

„В целия дом мелницата като тази, намираща се в преходното пространство между кухнята и трапезарията, определя функцията на припокриване“, обясни архитектът.

Image

В зоната за хранене екипът вмъкна камина без етанол, която изглежда като открит пламък, танцуващ върху металния плот.

Стълбите с отворени стъпала водят до първия етаж, в който се намират главната спалня, дневният балкон и балконът. Стълбищното стълбище продължава към последния етаж, където архитектът постави две спални, в едната от които има вградено бюро.