Anonim

Студентите изграждат подобен на скеле павилион, покрит с мрежест "облак" в бивша латвийска пивоварна

Купите от рециклирани материали формират маси, пейки и стълби в този временния павилион за дървен материал, проектиран от студенти по архитектура за територията на бивша бирена пивоварна в Цесис, Латвия (+ слайдшоу).

Image Снимка от Аврис Mailītis

Архивът е една от двете структури, изградени от студенти от лятното училище на Рижския технически университет в старата бирена пивоварна Cēsis, която е предназначена да бъде превърната в център за наука и изкуства от рижските архитекти Mailītis AIIM.

Image Снимка от Ансис Старкс

Архитектите на Mailītis AIIM Austris Mailītis, Andra Odumāne и Reiji Kobayashi са работили с 13 студенти за проектиране и изграждане на временната структура.

Целта беше да се подчертае богатата история на пивоварната, както и да се създаде пространство за събития в общността като детски игри и партита.

Image Снимка от Аврис Mailītis

Павилионът е изграден от голямо дървено скеле, което е изпълнено с рециклирани тухли и дървени материали, които посетителите могат да пренареждат и добавят.

Снимка от Мадара Гритане

„Проектът е за да стане очевиден животът зад обектите, които това място е събрало във времето“, заяви екипът.

"Бриколажът на сгради, материали и методи на строителство от 19, 20 и 21 век формира любопитната красота на индустриалната архитектура на пивоварната."

Снимка от Ансис Старкс

Свободностоящата конструкция се присъединява към съществуващ гараж на площадката и осигурява места за откритата сцена на Castle Park, която се вижда. Между павилиона и съществуващата зидана стена на обекта има и по-малък рециклиран тухлен етап.

Вътре намерените предмети създават места за сядане, пейки и стълбище, което води до тераса в горната част с гледка към парка. Тук флаг във формата на облак от мрежа от фибростъкло образува покритие за терасата, а също така предлага и маяк на минувачите.

Снимка от Ансис Старкс

„Инсталацията отвежда посетителя на пътешествие през плътната рамка в тъмна дълбочина на конструкцията, след това нагоре към стълбите, изпод покрива и завършва с тераса в кинетичния облак, който отваря гледка към Замъка парк и тайната обрасъл покрив “, обясни екипът.

Снимка от Ансис Старкс

Тази последователност се позовава на историята на инженер, който е работил върху пивоварната по време на съветската епоха. Като един от малкото оцелели, които се завърнаха в Латвия след заклинание за тежък труд в уранова мина, неговата история послужи като вдъхновение.

Снимка от Мадара Гритане

„Той е отчасти отговорен за това как изглежда пивоварната сега, но преди това беше един от малкото латвийци, които се завърнаха живи от урановите мини на Чукотка“, каза Mailītis. "Той използва остатък, за да вдигне главата си над покрива и да остане жив в лагера."

Снимка от Мадара Гритане

"Искахме да направим стълби от отсечки, за да се изкачим от най-тъмния ъгъл на пивоварната и да сложим глава в облака."

Image Снимка от Каспарс Курсис

Mailītis AIIM също е проектирал зона за хранене на открито за обекта, докато друга група студенти от лятното училище през тази година създадоха вдъхновен от влак парти павилион.

Image Друга група студенти изградиха павилиона за нощни влакове в площадките на пивоварната по време на тазгодишното лятно училище