Anonim

Подвижните стени отварят огледалата работилница на Stal Collectief за елементите

Издигнат на кокили над поле в североизточна Белгия, самостоятелно проектираното студио на Stal Collectief разполага с овъглени дървени стени, които могат да се въртят назад, за да разкрият интериора (+ филм).

Групата от белгийски дизайнери на мебели, включващи Лен дьо Папе, Боб Сегерс, Тим Вранкен и Джонас Блондил, проектира Hofer Pavilion като допълнително студийно пространство за себе си.

Групата вече имаше работилница в близката конюшня в махала Хепенеерт, но искаше пространство, по-подходящо за целогодишно използване.

Те проектираха конструкцията да прилича на малка плевня, придавайки й традиционна форма на фронтон, която й помага да се съчетае със селските си условия.

„Тъй като четиримата живеем в различни градове в Белгия, имахме нужда от спретнато място, близо до нашето ателие, за сесии за мозъчна атака и обсъждане и проектиране на нови проекти заедно“, каза Боб Сегърс пред Dezeen.

„Така че защо да не го направите в самостоятелно проектирана и самоизграждаща се вдъхновяваща околност?“ той добави.

Image

Три от четирите стени и покривът на студиото са съединени и монтирани на тежкотоварни колела и релси.

Структурата се плъзга назад, за да създаде пространство на открито за летни срещи, но също така може да бъде затворено, за да създаде по-уютна и по-интимна обстановка през зимата.

Подът и едната фронтон са изработени от ламарина и са фиксирани на място.

Цялата структура е леко повдигната над земята на кокили, за да даде на дизайнерите по-добър поглед върху полетата.

„Искахме да създадем стая, в която лесно можете да превключвате от закрито към закрито“, каза Сегерс. "Гледката от вътрешността на павилиона към неговата среда беше много важен аспект, когато проектирахме павилиона."

„Така че плъзгането на половината павилион изглежда най-логичният избор“, добави той. "И нека си признаем. След тежък работен ден всеки харесва студена бира на тераса със слънцето на лицето ви, гледайки красива природа."

Стените са направени от дъски, почернени с помощта на японска техника за овъгляване, наречена shou sugi ban. Това запазва дървения материал без нужда от химически обработки или боя.

"За нас shou sugi ban беше перфектният завършек, екологичен начин за запазване на дървесината", обясни Segers.

Image

„Искахме да придадем на павилиона характерен, но все пак естествен вид“, добави той. "Следователно завършекът на боровата облицовка беше много важен. Искахме да спазваме традицията и околността."