Anonim

Bernardes Arquitetura завършва офис блока на Рио, фасаден от перфориран метал и растения

Този офис блок в Рио де Жанейро разполага с трислойна фасада с прозоречна стена, екран с растения и плътна решетка от перфориран метал (+ слайдшоу).

Четириетажната сграда Aníbal е проектирана от бразилската фирма Bernardes Arquitetura за оживена улица в заможния квартал Ипанема в южната част на града.

Както шумната обстановка, така и тропическият климат накараха архитектите да проектират фасада, която функционира като филтър за звук и слънчева светлина, спомагайки за създаването на комфортна среда за персонала, който работи вътре.

За да направите това, те разделиха стените на три различни секции, всяка от които е проектирана да служи на различна функция.

Image

"Фасадата е съставена от пакет от различни слоеве", каза Бернардес Аркитетура, който е основан от архитект Тиаго Бернардес.

"Най-външната кожа е решетка от перфориран алуминий, който покрива горните работни етажи, последван от зелен буфер и специални звукоизолирани прозорци."

Image

Перфорираният алуминиев екстериор е най-доминиращият от трите слоя. През дневните часове е възможно да се вижда през него само от близко разстояние, но става прозрачно през нощта, когато светлините светят отвътре.

Прозорците от пода до тавана се отварят, така че обитателите могат да избират дали искат бризът да се влива в сградата.

Image

Структурата на сградата на Анибал е доста проста. Той съдържа седалището на три местни компании, така че всяка от тях има собствен етаж, с общ паркинг и рецепция на партера.

На всяко ниво помещенията за срещи са заобиколени от остъкляване, за да се гарантира, че те получават толкова естествена светлина, колкото местата за бюро.

Също така има серия от стъклени подове в задната част на сградата, което дава на всяка компания малка библиотечна площ, която изглежда, че е част от пространство с четворна височина.

„Библиотеката се простира през всички етажи и се използва като мащабна светлинна светлина“, казаха архитектите. „Стъклените прегради на библиотеката го представят като лека призма, разпределяща дневна светлина, докато филтрира нежелана радиация.“

Тиаго Бернардес основава студиото си през 2011 г., след напускането на Бернардес + Якобсен - студиото, което баща му е основал с бившия бизнес партньор Пауло Якобсен, и което той пое след преждевременната смърт на баща си.

Техните проекти включват Museu de Arte do Rio, който обединява три изхвърлени сгради под вълнообразен покрив.

Image

Bernardes Arquitetura завърши сградата на Aníbal през 2015 г. Тя съдържа общо 1020 квадратни метра площ.