Anonim

Тъмно-тонирано разширение е добавено към бялата къща на Федерация в Сидни от Studioplusthree

Офисът на архитекти Studioplusthree преработи традиционна къща в Сидни за двойка музиканти, добавяйки разширение от рециклирана тухла, което се отличава с изпъкнала тента от черна стомана.

Разположен в предградието на Мариквил, Llewellyn House е типичен пример за стила на федерацията, който беше разпространен в Австралия в началото на 20-ти век.

Беше в изоставено състояние, когато собствениците помолиха Studioplusthree да се превърне в модерно, изпълнено със светлина пространство за живот и репетиции за собствениците му.

Архитектите започнаха с премахването на задната част на сградата, за да направят място за ново жилищно пространство с отворен план, което гледа към градината.

Разширението разполага с отворена кухня и хол. Остъкляването от две страни позволява на естествената светлина да се излива в тъмно обзаведеното пространство.

Image

Кухнята балансира естествени и изкуствени материали, включително повърхности с тактилни френски полирани дървени фасети и гладки плотове от порцелан.

Секция от новата рециклирана тухлена стена се вижда зад стелажите, вградени в поръчаната дограма, която осигурява ценно съхранение в компактното пространство.

Задното остъкление на разширението включва плъзгащи се врати, които отварят пространството до дървена палуба, гледаща към градината.

Стоманена тента изскача навън от фасадата, за да предпази интериора от суровото северно слънце. Тънкият лист с ширина 4, 7 метра създава впечатление, че той плава над терасата.

"Диалогът между старо и ново продължава чрез контрастиране на грапавостта на състарените, пресовани от рециклиран тухли с лъскава черна стомана", казват архитектите.

"В минимална и модерна интерпретация на традиционна веранда, лъскавата повърхност [на тентата] отразява градината в къщата."

Настилката се простира по страничната алея на къщата, където въвеждането на друга плъзгаща се врата позволява на кухнята да се отвори в това пространство и наскоро засадената й граница.

Извършени са редица ремонти в полуразрушената и с вода повредена съществуваща собственост, която преди това беше разделена на поредица от тъмни и непривлекателни пространства.

Обновените спални към предната част на къщата са боядисани в бяло, въпреки че запазват много от оригиналните функции от ерата на Федерацията. Те контрастират с палитрата от тъмни материали, използвани в цялото разширение.

"Контрастът на светлата и тъмната материалност се използва за сплитане на старо и ново", добави екипът, който определи резултата като "проект, обединен от контраст - в същото време селски и хлъзгав, тънък, но масивен, тъмен и светъл. "

Image

Във всяка от спалните пребоядисаните стени и тавани се компенсират от черни камини и дървени подови настилки. Дървените подови дъски също се простират по коридора, водещ към разширението.