Anonim
BoardGrove Architects проектира апартамент в Мелбърн да изглежда като галерия

Кухнята в този апартамент в Мелбърн е проектирана да прилича повече на галерия, където мебелите и обзавеждането се появяват като предмети на изкуството.

Апартаментът, който се намира в предградието на Мелбърн на Footscray, е преконфигуриран и реновиран от BoardGrove. Архитектите го описват като „няма личност или характер“ и се надяват да отворят циркулацията и да увеличат максимално естествената светлина.

Image

Те започнаха с преобразуването на зоните за живеене, трапезария и готвене в единно, отворено пространство. Спалните бяха преконфигурирани по два отвора, а таваните бяха повдигнати, за да създадат усещане, подобно на таванско помещение.

Image

Тъй като кухнята се вижда от хола, архитектите проектираха пространството като "двусмислена зона за готвене", където уредите са скрити.

Разработени са три основни конструкции: пейка, изработена от твърд повърхностен материал Corian, голяма метална врата и сводеста ниша, където е скрита готварската печка. Уредите не се виждат в чекмеджетата от двете страни на бара за закуска.

Image

Дизайнерите избраха цветова палитра от розово и нежно сиво, за да омекотят съществуващия бетонен под и стени, които бяха изложени по време на ремонта.

„Аспектът, наподобяващ галерията, възникна чрез изразяване и празнуване на съществуващите кости на апартамента - бетонни подове и стени“, каза архитектът Пийт Гроув пред Dezeen. "В рамките на това бяха поставени ключовите предмети, които съставляват кухненските съоръжения, за да добавят малко топлина и индивидуалност в пространството."

Image

„Тъй като помещенията за живот, трапезария и готвене бяха с отворен план, ние искахме да избегнем създаването на стереотипна функционална кухня като фон на жилищното пространство“, добави той. "Вместо това ние имахме за цел да създадем по-двусмислена зона за готвене, която се появи като колекция от скулптурни, подобни на изкуството предмети."

Този аспект на галерията продължава в коридорите, където архитектите монтират осемметров рафт, за да могат клиентите да поставят своите книги за изкуство и дизайн.

Image