Anonim

Павилионът Casa Torcuato е бетонна градинска стая от Бесониас Алмейда

Аржентинското студио Besonias Almeida добави градински павилион към къща в Буенос Айрес, използвайки бетон, маркиран с дъска, така че двете сгради да съвпадат (+ слайдшоу).

Павилионът е разположен в основата на къща, наречена Casa Torcuato, която архитектите Мария Виктория Бесониас и Гилермо де Алмейда са проектирали по време на предишната си фирма BAK Arquitectos.

Image

Casa Torcuato е двуетажна къща, подредена около двор, съдържаща плитък отразяващ басейн. Къщата се намира в голф клуб Olivos в предградие на аржентинската столица.

Image

Бесония Алмейда беше натоварена със задачата да разработи малка постройка, която да отговаря на стила на съществуващата къща, като същевременно предостави на собствениците си лично пространство, заобиколено от пейзаж.

Структурата от 45 квадратни метра съдържа компактен салон и прилежаща баня, плюс място за съхранение, което се простира отзад.

Image

Павилионът е оформен от поредица от бетонни самолети, които се обвиват над и около хола, приютявайки го от гледката и създавайки интимно пространство с внимателно рамкирани гледки към градината.

Image

„Започвайки от последователни сгъвания на бетонното заграждение, ние успяхме да дадем на тази малка сграда достатъчно визуална и аудио конфиденциалност по отношение на нейното обкръжение и по този начин изпълнихме искането за пространство, което да улесни реализирането на тихи дейности и интроспекция“, обясни Мария Виктория Besonias.

Image

Сградата се опира на бетонен цокъл, който се простира в градината, за да образува тераса.

Изпъкналата част на покрива образува балдахин над част от това външно пространство, който се свързва към салона с плъзгаща се стъклена врата.

Опаковките за остъкляване на пълен ръст заобикалят този ъгъл на сградата, засилвайки визуалната връзка с градината и основната къща.

Бетонна пейка, облицована от едната страна на терасата, продължава през остъклената повърхност в салона, където тя се слива с обграждането на камината.

Image

От двете страни на фоайето, бетонните стени не докосват земята, а пролуките в основата са запълнени със стъкло, за да се облекчи визуалната тежест на конструкцията.

Image

Илюзията за плаващите бетонни повърхности се използва и извън входа на многофункционалното пространство и прилежащата баня, където стената, облицоваща пътека, е издигната над земята.

Павилионът седи в градината на Casa Torcuato, двуетажна къща, подредена около басейн в двора