Anonim
Студио Разави вмъква скулптурен мебелен блок в парижки апартамент от 19 век

Френското офисно студио Razavi постави многостранно черен блок в центъра на апартамент в Париж, създавайки ново оформление, като същевременно предлага контраст с детайлите от ерата на Haussmann (+ слайдшоу).

Студио Разави реновира апартамент XIV за млада двойка, която събира съвременни произведения на изкуството, както и тяхното куче. Целта беше да се създаде по-отворена конфигурация, като същевременно се запази и богато украсената детайлност от 19 век.

Архитектите премахнаха някои стени и наредиха скулптурен многофункционален мебелен блок в пролуките. Изработен от черни панели от дървесни влакна, той има стъпаловиден профил, който позволява изгледи между различни области и рамки, избрани корнизи за таван.

Image

"Съществуващият контекст е този на 150-годишен" хаусмански "апартамент с твърда подредба, който възнамерявахме да нарушим, така че в крайна сметка да се разкрият вътрешните му качества, " каза архитект Гилен Берниол пред Dezeen.

„Нашият фокус беше да премахнем всички съществуващи дялове и да създадем нови съвременни пространства“, каза Берниол. „Материалите и формите бяха избрани така, че да създават контраст между съществуващото и новото и тъмното и светлото“.

Image

Структурата седи в центъра на пространството. Всяко от неговите лица е с различна функция за кухнята, хола и трапезарията, подредени около нея.

„Програмните клъстери отговарят на специфичните нужди на клиента, създават пейзаж вътре в апартамента и променят възприемането на този много класически парижки оформление“, каза Берниол.

Image

На най-високия си връх, структурата разполага с шкафове за съхранение, които сочат към кухнята. Тази стая разполага с шкафове от същия материал, както и гръб от пръски, състоящ се от назъбен пачуърк от мрамор.

В най-долния край на черния обем е монтирано проучвателно бюро, а телевизорът е монтиран отстрани, гледащ към дневната зона.

Съответстваща триъгълна колона седи до нея във входното пространство, което разполага с легло за кучета и повече шкафове за съхранение.

Архитектите също добавиха бял блок с V-образен профил, за да се настани нова баня, с пространство над него, което може да се получи чрез стълба.

Ъгловата му форма е огледална от редица шкафове, които създават място за съхранение на главната спалня.

Минимални материали и цветова палитра с оттеглена гръб се отличават с целия апартамент, но дървеният под предлага известно облекчение от иначе монохромната цветова схема.