Anonim
Gort Scott преобразува блок от 60-те години на миналия век в Лондон, за да създаде пространства за сътрудничество и създаване

Лондонското студио Gort Scott преобразува офис блок в лондонския Walthamstow в център за местни творци, включващ пространства за съвместна работа, студия за създаване и кафене за хлебни изделия (+ слайдшоу).

Централният парад Walthamstow първоначално е построен през 60-те години, за да служи като офиси на съвета. Gort Scott е обновил сградата, за да създаде 650 квадратни метра пространство за независими работници и фирми.

Image

Архитектите са използвали вдъхновени от средата на века детайли и обзавеждане, за да отдадат почит на наследството на сградата, докато утилитарните елементи отговарят на по-функционалното й ново използване.

Резултатът е просторно съоръжение, подходящо за различни дейности. Целта е да се популяризира зоната Уолтъмстоу като център за креативните индустрии.

„Централният парад Walthamstow предлага стилни работни пространства с разнообразни съоръжения, което дава възможност на редица креативни индустрии и нововъзникващи предприятия да процъфтяват в района“, казва Джей Горт, който води Gort Scott с партньор Фиона Скот.

Image

Първата стъпка на архитектите беше да съблекат интериора, за да създадат пространство, наподобяващо склад, с голи стени и подове, вентилационни канали и електрически фитинги, изложени на тавана.

Те възстановиха необичайните детайли на фасадата, които включваха вълнообразен бетонен балдахин - сега боядисан в жълто - и декоративни плочки. Те предоставиха дизайнерски сигнали за интериора, както и за новата табела на сградата.

Image

„Ние гарантирахме, че фасадите на тази забележителна сграда са чувствително актуализирани, за да възстановят положително приноса на сградите към уличния пейзаж“, каза Горт.

"Ние [тогава] работихме в тясно сътрудничество с графичните дизайнери Polimekanos, за да разработим графична идентичност за проекта, който беше вдъхновен от оригиналните декоративни фасадни плочки."

Image

Вътре основната зала е разделена на две зони. Първата страна е отворена за обществеността и разполага с кафене за хлебни изделия, както и серия от малки студийни / магазинни единици и изложбени площи.

Няколко стъпки водят до втората зона - пространство за съвместно работа, където бюро се поставят с гнезда, лампи и растения. Залите за срещи и други удобства са разположени в стаите отзад.

Image

Горт Скот разработи гама от поръчани мебели за проекта, помагайки да се намалят разходите.

Съоръжението се управлява от социалното предприятие Междувременно Спейс, което е работило по подобни проекти в столицата.

Image

„Уолтъм Форест е най-бързо развиващата се точка за култура и творчество в Лондон, така че е идеално за нас да можем да използваме тази сграда, за да осигурим повече пространство за растеж и процъфтяване на местния бизнес“, добави местният политик Клеър Когхил.

Image