Anonim

McGarry-Moon Architects актуализира портата на Ричмънд Парк със съвременно разширение

Северноирландското студио McGarry-Moon Architects реновира историческа къща в западен Лондон и добави съвременно разширение от дървен материал и бетон, свързано със стъклен коридор (+ слайдшоу).

Warren Cottage е викторианска собственост, разположена в зоната за опазване на дървата Coombe в Кингстън на Темза.

Къщата е изброена по наследство поради предишната си роля на порта към Ричмънд Парк, най-големият от лондонските кралски паркове.

McGarry-Moon Architects - които преди това превърнаха стара каменна плевня в Ирландия в съвременен дом - получиха задача да ремонтират и разширят къщичката, за да създадат по-просторен дом.

Image

Липсата на поддръжка е оставила къщата в разрушено състояние, така че е предприет процес на възстановяване.

Това включва подобряване на топлинните показатели на сградата чрез добавяне на модерна изолация и тънки стъклопакети.

Image

Вместо да се стремят да имитират традиционния облик на вилата с разширението, архитектите избраха да възприемат по-съвременен естетик.

Но те използваха палитра от материали, която допълва тоновете на съществуващите фасади.

Image

„Местният отдел за планиране призна важността на запазването на съществуващата къщичка и че едно ново попълнение може да има съвременна естетика, но с деликатна и ясна раздяла между старото и новото“, каза архитектът Адам Къри пред Dezeen.

Image

Новите допълнения съдържат двуетажно разширение с остъклени стени, свързано с по-компактен салон, съдържащ се в бетон обем бетон.

Отделна бетонна конструкция разполага с градинска стая, гледаща към малък басейн.

"Формата на разширението се стреми да контрастира с богато украсения и традиционен характер на вилата, като същевременно признава, че тя е от различно време", добави Кури.

„Това е озвучено и чрез контрастната употреба на материали“

Разширението разполага с кухня и трапезария на приземния етаж, което създава ново обществено пространство в центъра на преустроената къща.

Стъклените стени, облицоващи пространството, включват плъзгащи се врати, които се отварят към тераси с изток и запад.

Остъкляването се увива и от страната на стаята, гледайки към входния двор, където са добавени дървени жалузи, за да осигурят елемент на уединение.

Празнотата над зоната за хранене осигурява визуална връзка със спалня, разположена на първия етаж, която е изцяло облицована със стъкло, за да се гарантира, че запазва гледката към градината и гледа към приземния етаж.

Image

Кухнята и трапезарията се простират в една по-интимна дневна зона, която също се отваря към вечерна тераса, обърната към запад и гледа от другата страна към басейна и зрелите дървета в градината.

Път, водещ към градинската стая, е заслонен под навес, поддържан от груби греди от дървен материал. Тонът и зърното на дървото iroko предлага топъл, естествен контраст на бетонните подове и стени на градинската стая.

Подови настилки Iroko, използвани в целия приземен етаж на вилата и разширението, осигуряват обединяващ елемент между старите и новите пространства.

Кредити за проекта:

Архитекти: McGarry-Moon Architects
Строителен инженер: S2K Ltd

Image План на приземен етаж - щракнете за по-голямо изображение Image