Anonim
IFUB преобразува бившата фабрика за шоколад в офис с тайно съхранение

Мюнхенската архитектурна фирма IFUB преобразува приземния етаж на берлинска фабрика в офис с отворен план със стена от скрити шкафове и стаи (+ слайдшоу).

Image

Практиката се фокусира върху запазването на историческите елементи на структурата и връщането й към първоначалния си дизайн чрез премахване на някои от по-новите допълнения.

Фоайето на сградата и офис зоната са разделени от стена за съхранение, в която са разположени шкафове, подредени по отличителен рисуван шарка.

Image

Секцията също крие малък кухненски бокс и тоалетна, а вратите могат да се отварят, за да функционират като прозорци до коридора.

Сградата се намира в градския квартал Нойкьолн и е построена през 1870 г., което я прави една от най-старите търговски сгради в квартала.

От 1926 до 1973 г. фабриката прави шоколад, преди да бъде превърнат в жилищен блок и подложен на редица последващи ремонти.

Като част от обновяването си, IFUB пясъчно взриви сводестия таван, за да разкрие оригиналната тухлена зидария, и възстанови тухлената настилка. Захранване и интернет се доставят на всяка работна станция чрез висящи стоманени кранове - което избягва студиото да се наложи да поеме и унищожи оригиналния под.

Image

IFUB избра единични изложени крушки и ги постави в двата края на крановете, за да подчертае допълнително тавана.

Залите за срещи са разделени от стъкло в черно рамка, а студиото е избрало бели и зелени подови плочки, които да допълнят съществуващите материали на сградата.

Студиото ремонтира и малък апартамент в сградата, съседна на офиса. Повече място за съхранение прикрива допълнителна баня, както и осигуряване на място за допълнителен кухненски бокс.

Добавена е борова настилка и мебели с ярки цветове, за да се създаде "домашна" атмосфера.